Ο γύρος του κόσμου σε… 1 λεπτό!


Μπορεί στον Phileas Fogg [τον μυθιστορηματικό ήρωα του Βερν] να  πήρε 80 μέρες για να κάνει τον γύρο του κόσμου, όμως χάρη στα θαύματα της τεχνολογίας είναι δυνατόν πλέον να γίνει σε ένα λεπτό!
Αυτό το βίντεο που δείχνει στην κυριολεξία τον γύρο του κόσμου αποτελεί συλλογή εικόνων από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Ο James Drake, συνέδεσε αυτές τις φωτογραφίες από τον ΙSS, ο οποίος τρέχει με 220 μίλια πάνω από την επιφάνεια της γης και δημιούργησε ένα μονόλεπτο βίντεο που έχει προκαλέσει μεγάλη αίσθηση σε όσους το έχουν παρακολουθήσει…

Το βίντεο το οποίο «ανέβηκε» στο διαδίκτυο στις 15 Σεπτεμβρίου έχει κάνει 50.000 χτυπήματα και ξεκινά την περιήγησή του από τον Ειρηνικό Ωκεανό. Στην συνέχεια κινείται πάνω από την Βόρεια και Νότια Αμερική και την Ανταρκτική.

Μπορείτε να διακρίνετε κάποιες πόλεις με χρονολογική σειρά όπως Vancouver Island, Victoria, Βανκούβερ, Σιάτλ, Πόρτλαντ, Σαν Φρανσίσκο, Λος Άντζελες, το Φοίνιξ, διάφορα μεγάλα αστικά κέντρα όπως το Τέξας, Νέο Μεξικό, Πόλη του Μεξικού, κόλπος του Μεξικού, και χερσόνησος Γιουκατάν.

Επίσης στο βίντεο περιλαμβάνονται οι χώρες: Γουατεμάλα, Παναμάς, Κολομβία,  Εκουαδόρ, Περού, Χιλή, και άλλες χώρες.

(Πηγή: www.ourlife.gr)

 

Το Μεγανήσι το αγνάντεψε κανένας; 🙂