Εμίρης του Κατάρ αγόρασε την Οξιά

Το γύρο του διαδικτύου κάνει δημοσίευμα το οποίο αναφέρει ότι το ιδιωτικό νησί Οξιά (ή Ναυσικά) που ανήκει στο σύμπλεγμα των Εχινάδων, ανοικτά του λιμανιού του Αστακού, πουλήθηκε έναντι 5 εκατομμυρίων περίπου.

Ο συγκεκριμένος ιδιωτικός παράδεισος βρίσκεται ήδη σε ιστοσελίδες ξένων μεσιτικών γραφείων που αφορούν πωλήσεις νησιών και η τιμή του είναι 6.900.000 ευρώ.

Έτσι, μετά το Σκορπιό της Αθηνάς Ωνάση, που λέγεται ότι πρόκειται να το αγοράσουν Τούρκοι ή Ρώσοι μεγιστάνες, το νησί Οξιά έχει ήδη -σύμφωνα με τα δημοσιεύματα- περάσει στα χέρια μελών της οικογένειας του Κατάρ.

Το νησί Οξιά ή Ναυσικά ανήκει σε γνωστή οικογένεια Ελληνοαυστραλών που η περιουσία τους αγγίζει τα 500 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα οι διαδικασίες συμφωνίας και μεταβίβασης διήρκεσαν πάνω από 9 μήνες, λόγω διαφόρων δυσκολιών και οι οριστικές υπογραφές έπεσαν μόλις πριν από λίγες μέρες.

Το νησί έχει συνολική έκταση 5.500 στρεμμάτων. Είναι αρκετά βραχώδες και με πολλά υψώματα ενώ ένα από τα χαρακτηριστικά του είναι ότι διαθέτει καθαρό μάρμαρο πολύ καλής ποιότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σύμπλεγμα των Εχινάδων έχει βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και άλλων αραβικών, αλλά και ρωσικών συμφερόντων, λόγω των ιδιαίτερων φυσικών χαρακτηριστικών των νησιών του και της «στρατηγικής» τοποθεσίας τους σε κομβικό σημείο του Ιονίου, απέναντι από τον Πατραϊκό Κόλπο.

Πηγή: Λευκαδίτικα Νέα