«Όχι» από ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ στο κάλεσμα Τσίπρα για συνεργασία στις οκτώ μονοεδρικές

Αρνητική ήταν η απάντηση τόσο του ΚΚΕ όσο και της Δημοκρατικής Αριστεράς στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για προεκλογική συνεργασία στις οκτώ μονοεδρικές της χώρας.

Σύμφωνα με Τα Νέα, στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς viagra tabs χαρακτηρίζουν «επικοινωνιακού τύπου» την πρόταση του Αλ.Τσίπρα, σημειώνοντας πως αν υπήρχαν οι προϋποθέσεις για συνεργασία, αυτή θα γινόταν σε πανελλαδικό επίπεδο και όχι μόνο στις μονοεδρικές.

Αρνητική ήταν εμμέσως πλην σαφώς και η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία μιλώντας την Κυριακή σε συγκέντρωση στον Γέρακα επιτέθηκε και κατά του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ νοθεύει τη λαϊκή συνείδηση όπως έκανε και το ΠΑΣΟΚ στο ξεκίνημά του» είπε, ενώ για τη ΔΗΜΑΡ η κριτική αφορούσε τη θέση ότι «το Μνημόνιο δεν αλλάζει αφού έχει ψηφιστεί από τη Βουλή».

Το ΚΚΕ, σύμφωνα με την θέση που ανέπτυξε η κ. Παπαρήγα, εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στον διαχωρισμό μνημονιακές-αντιμνημονιακές δυνάμεις, επισημαίνοντας ότι το Μνημόνιο έχει πλέον ξεπεραστεί, αφού ήδη προ πολλού εφαρμόζεται και αυτό δείχνει, όπως είπε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αφερέγγυος και νοθεύει τη λαϊκή συνείδηση με αριστερό λάβαρο.

Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε ανοικτά να υπάρξουν κοινοί υποψήφιοι στις οκτώ μονοεδρικές.

«Είναι οκτώ έδρες. Ας μην τις χαρίσουμε ούτε στο ΠΑΣΟΚ ούτε στη ΝΔ. Μια σύμπραξη, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ,
ΔΗΜΑΡ, Οικολόγων στις μονοεδρικές μπορεί να είναι πρώτη δύναμη στις μονοεδρικές και να αφαιρέσουν έστω οκτώ έδρες από τα κόμματα του Μνημονίου. Στηρίζοντας ο ένας το ψηφοδέλτιο του άλλου στις μονοεδρικές που θα συμφωνήσουμε. Και εμείς δηλώνουμε εκ των πρότερων ότι δεν θέλουμε παρά μία μόνο από τις οκτώ. Οι διαφορετικές μας πορείες δυστυχώς πάνε να δώσουν δώρο το μπόνους των πενήντα εδρών στον κ. Σαμαρά» είπε χαρακτηριστικά.

(Πηγή: www.lefkadanews.com)