Δημοσκόπηση της ALCO για την Λευκάδα

Αντίδραση Σολδάτου, Δήλωση-Απάντηση Βεργίνη

Στο χθεσινό φύλλο (Παρασκευή 20 Απριλίου 2012) της τοπικής εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ της Λευκάδας» διαβάσαμε τα αποτελέσματα μιας δημοσκόπησης της Εταιρείας ALCO που διενεργήθηκε κατ’ εντολήν της εφημερίδας «Η Πρωϊνή Γνώμη» Πατρών [δείτε το γκάλοπ εδώ, σελ.34].

Η έρευνα διενεργήθηκε στο διάστημα από 28 Μαρτίου έως 2 Απριλίου 2012 σε δείγμα 400 ατόμων -18 ετών και άνω, ψηφοφόροι Λευκάδας- με την μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η έρευνα ολοκληρώθηκε πριν την επίσημη ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων και έτσι στους υποψήφιους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είχαν συμπεριληφθεί τα ονόματα των: Σπύρου Μαργέλη, Λιλής Καραβία και Θεόδωρου Γεωργάκη -δεν υπήρχαν δηλαδή τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών Σπύρου Καρβούνη και Γεώργιου Ράπτη-, ενώ είχαν συμπεριληφθεί τα ονόματα όλων των υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας: Θοδωρή Σολδάτου, Ξενοφώντα Βεργίνη και Σπυριδούλας Λάζαρη.

Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματα της έρευνας στο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου η Νέα Δημοκρατία καταγράφει ποσοστό 20,6%, το ΠΑΣΟΚ 15,6%, το ΚΚΕ 11,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 3%, η Χρυσή Αυγή 2,7%, η Δημοκρατική Αριστερά 2,4%, ο ΛΑΟΣ 1,5%, οι Οικολόγοι 1% και η ΔΗΣΥ 0,5% Άλλο κόμμα δήλωσε πως θα ψηφίσει το 4,5%, ενώ το λευκό επιλέγει 6,9% των ερωτηθέντων. Αποχή και αναποφάσιστοι κινούνται στο 12,9% και 12,3% αντίστοιχα.

Τα προαναφερόμενα αποτελέσματα μετά την αναγωγή επί των εγκύρων, διαμορφώνονται ως εξής: Ν.Δ. 26%, ΠΑΣΟΚ 20%, ΚΚΕ 14%, ΣΥΡΙΖΑ 6%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 4%, Χρυσή Αυγή 3,5%, Δημοκρατική Αριστερά 3%, ΛΑΟΣ 2%, Οικολόγοι 1,2% και ΔΗΣΥ 0,6%. Άλλο κόμμα θα ψηφίσει το 5,5% ενώ αδιευκρίνιστο παραμένει ένα ποσοστό της τάξης του 14,2%.

Με βάση λοιπόν τα πιο πάνω αποτελέσματα της δημοσκόπησης η Ν.Δ. προηγείται στην πρόθεση ψήφου κατά 6 μονάδες του ΠΑΣΟΚ. Από τους υποψηφίους της Ν.Δ. ο Ξενοφώντας Βεργίνης προηγείται στην πρόθεση ψήφου κατά μία και κάτι μονάδα του Θοδωρή Σολδάτου – 45,8% έναντι 44,6%.

Επίσης τέσσερα είναι τα κόμματα (ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ., ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ) που βρίσκονται καθαρά πάνω από το 3%, ενώ φανερά ενισχυμένο με ποσοστό 14% εμφανίζεται το ΚΚΕ.

Πηγή: Λευκαδίτικα Νεα

Η δημοσκόπηση αυτή προκάλεσε την άμεση αντίδραση του υπ. βουλευτή της ΝΔ κου Σολδάτου:

ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑΤΙΚΗ ΦΑΡΣΑ

ΤΟ ΔΗΘΕΝ…. ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΒΕΡΓΙΝΗ

Την Παρασκευή 20-04-2012, δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα του κ. Βεργίνη, «τα Νέα της Λευκάδας», δημοσκόπηση η οποία όπως αναφέρεται, διενεργήθηκε μεταξύ 28 Μαρτίου έως 2 Απριλίου 2012. Δηλαδή την Πρωταπριλιά.

Από το πρωταπριλιάτικο λοιπόν γκάλοπ, προκύπτει ….προβάδισμα Βεργίνη έναντι Σολδάτου κατά μια μονάδα. Και μηδενισμένη σχεδόν η συμμετοχή μιας νέας κυρίας, η οποία για πρώτη φορά διεκδικεί την προτίμηση των συμπατριωτών μας, μέσα από το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

Σε τούτη τη δραματική για την πατρίδα περίοδο, κατά την οποία οι πολίτες αντιμετωπίζουν αδιέξοδα που όμοιά τους δεν έχουν αντιμετωπίσει ποτέ μετά το 2ο παγκόσμιο πόλεμο, ας είμαστε τουλάχιστον σοβαροί.

Ας μην παίζουμε με τον πόνο των συμπολιτών μας.

Ας καταβάλουμε έστω και τώρα την προσπάθεια που απαιτείται, προκειμένου να πείσουμε τους Έλληνες με επιχειρήματα για τις θέσεις που πρεσβεύουμε, διεκδικώντας την ψήφο τους.

Ας προσπαθήσουμε πρώτα να τους πείσουμε ότι υπάρχει ελπίδα. Ότι αξίζει να πάνε πρώτα στην κάλπη αντί να μας γυρίζουν την πλάτη. Και όταν αποφασίσουν να πάνε στην κάλπη, ας δοκιμάσουμε τότε να ζητήσουμε το σταυρό της προτίμησής τους.

Δεν πρόκειται να ανταποκριθώ στην πρόκληση. Και φυσικά δεν πρόκειται να συμμετάσχω σε κοκορομαχίες.

Είμαι βέβαιος ότι οι ευφυείς Λευκαδίτισσες και Λευκαδίτες, θα δώσουν τη δέουσα απάντηση στις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Όχι μόνο επιλέγοντας κόμματα.

Αλλά αποφασίζοντας και για τα πρόσωπα που θα τους εκπροσωπήσουν.

Και επιπλέον αψηφώντας πρακτικές που προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Και δεν αναφέρομαι μόνο στα κακόγουστα πρωταπριλιάτικα γκάλοπ…

Θοδωρής Σολδάτος»

(Πηγή: www.lefkadapress.gr)

Δήλωση Βεργίνη στην ανακοίνωση Σολδάτου

Με μεγάλη έκπληξη διάβασα ανακοίνωση που εκδόθηκε στα ηλεκτρονικά Μέσα αλλά και φέϊγ βολάν που διανεμήθηκε στη Λευκάδα σχετικά με δημοσκόπηση που δημοσίευσε η εφημερίδα “Τα Νέα της Λευκάδας”.

Με την εκτίμηση που έχω πάντα προς τους πολίτες και το σεβασμό στη δεοντολογία, δηλώνω πως δεν θ’ ακολουθήσω τους απρεπείς σχολιασμούς και τις ξεπερασμένες πρακτικές του παρελθόντος.

Με εκτίμηση,

Ξενοφών Ν. Βεργίνης

Υποψήφιος Βουλευτής Ν.Δ. Λευκάδας

Πηγή: Λευκαδίτικα Νέα