Εκδήλωση με θέμα «Προστασία και Ανάδειξη της Βιοποικιλότητας: Από την Ευαισθητοποίηση στη Δράση»

Τρίτη 24 Απριλίου 2012, 20:00. Πνευματικό Κέντρο Δήμου Λευκάδας.
Tο Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας και τo Mουσικό Σχολείο Λευκάδας διοργανώνουν Εκδήλωση με θέμα «Προστασία και Ανάδειξη της Βιοποικιλότητας: Από την Ευαισθητοποίηση στη Δράση», την Τρίτη 24 Απριλίου 2012 και ώρα 08:30 μμ. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης το κοινό θα ενημερωθεί μέσα από ομιλίες και παρουσιάσεις για την αξία της βιοποικιλότητας, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της χλωρίδας της Λευκάδας και τις περιοχές Natura, ενώ θα παρουσιαστούν καλές πρακτικές και δράσεις για την προστασία της βιοποικιλότητας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Επιπλέον, οι μαθητές από την πλευρά τους θα παρουσιάσουν, μέσα από το φωτογραφικό φακό και τη μουσική, τη σημασία της διατήρησης της βιοποικιλότητας για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής. Στο τέλος της εκδήλωσης θα γίνουν τα εγκαίνια φωτογραφικής έκθεσης με θέμα: «Oι 4 εποχές στην Λευκάδα», η οποία θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό μέχρι τις 30 Απριλίου 2012.

Πηγή: Νέα της Λευκάδας