Αλέκος Δάγλας: «Η μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα μου»

Συνέντευξη του Αλέκου Δάγλα στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης

Την τύχη της Εθνικής Ομάδας Γυναικών ανέλαβε ο Αλέκος Δάγλας. Ο έμπειρος προπονητής μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ χαρακτήρισε το γεγονός αυτό ως την κορυφαία στιγμή της καριέρας του και δεν έκρυψε ότι είναι μια μεγάλη πρόκληση για τον ίδιο. Στόχος του είναι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία των τελευταίων χρόνων.

Τι είναι αυτό που σας έκανε να αποδεχτείτε την πρόταση να αναλάβετε προπονητής στην Εθνική ομάδα των γυναικών;

Το να είσαι προπονητής μιας Εθνικής είναι ύψιστη στιγμή για τον καθένα, καθώς του δίνεται η ευκαιρία να εκπροσωπεί τη χώρα του. Στην καριέρα μου κλήθηκα πολλές φορές να αναλάβω ομάδες με τις οποίες κατάφερα πολλά πράγματα, αλλά θεωρώ αυτή τη στιγμή ως την κορυφαία της καριέρας μου.

Είναι μια πρόκληση για εσάς η ανάληψη της Εθνικής Ομάδας των γυναικών;

Αδιαμφισβήτητα και είναι μια πρόκληση. Αυτή η ομάδα τα τελευταία χρόνια υπό την καθοδήγηση ενός πολύ καλού προπονητή και δασκάλου, του Κώστα Μίσσα, έφερε σπουδαία αποτελέσματα τόσο σε πανευρωπαϊκό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Άρα καλούμαι να συνεχίσω αυτή την πετυχημένη πορεία και να δείξουμε ότι το ελληνικό γυναικείο μπάσκετ είναι εδώ.

Ποια είναι τα συναισθήματά σας;

Είμαι πολύ χαρούμένος, περήφανος και ευτυχισμένος που θα προπονώ αυτή την ομάδα. Θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να πετύχουμε τους στόχους της και να κάνουμε υπερήφανους τους Έλληνες και την Ομοσπονδία.

Ποιοι είναι οι στόχοι σας;

Έχω αναλάβει μόλις δύο μέρες. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο στάδιο του καταρτισμού της προετοιμασίας, των φιλικών και της κλήσης των αθλητριών που θα στελεχώσουν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Έχουμε δύο απώλειες την Καλτσίδου και την Σπυριδοπούλου που έχουν πρόβλημα τραυματισμού, ενώ ανοιχτό παραμένει το θέμα της Στέφανι Μέρφι. Έχουμε μπροστά μας τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Η Ιταλία, η Λετονία και εμείς είμαστε οι ομάδες που θα παλέψουν για τις δύο θέσεις που οδηγούν στα τελικά, χωρίς να υποτιμούμε τη Φινλανδία. Το Λουξεμβούργο κατά τη γνώμη μου θα παίξει ρυθμιστικό ρόλο.

Το γυναικείο μπάσκετ μπορεί να πάει ψηλά;

Το γυναικείο μπάσκετ, όπως και η κοινωνία είναι σε κρίση. Δεν μπορεί να μείνει ο αθλητισμός ανεπηρέαστος από όσα συμβαίνουν. Θα πρέπει λοιπόν να δοθεί το βάρος στην παραγωγική διαδικασία. Να δημιουργήσουμε φυτώριο, να βγουν ικανές αθλήτριες, να ανεβάσουν το επίπεδο και στη συνέχεια κάποιες από αυτές να ενισχύσουν και τις Εθνικές Ομάδες.

 Πηγή: EOK