Δελτίο τύπου ΚΚΕ για την συγκέντρωση στο Μεγανήσι

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Κλιμάκιο της Κ.Ο. Λευκάδας του ΚΚΕ με επικεφαλής τους υποψήφιους βουλευτές του Κόμματος, Καββαδά Θωμά, Κτενά Τάκη και Σταματέλου Δήμητρα περιόδευσε χτες στο Μεγανήσι όπου και έτυχε θερμότατης υποδοχής από τους κατοίκους.

Οι υποψήφιοι βουλευτές συνομίλησαν με εργαζομένους  και επαγγελματίες στα χωριά Σπαρτοχώρι, Βαθύ και Κατωμέρι όπου και πραγματοποιήθηκε στην «Κόκκινη Πλατεία», παρουσία πλήθους κόσμου όλων των ηλικιών, μια πρωτόγνωρη για τα σημερινά δεδομένα ανοιχτή  προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος.

Στην ομιλία του ο Θωμάς Καββαδάς επισήμανε ότι αυτό που κρίνεται στις προσεχείς εκλογές είναι αν θα συνεχιστεί η τρομοκρατική επίθεση που δέχεται ο λαός από τις δυνάμεις του Μαύρου Μετώπου ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ ή αν θα ανοίξει ένας άλλος δρόμος που θα μπορέσει να τους βάλλει εμπόδια, να τους αδυνατίσει  και να τους ταρακουνήσει. Κάλεσε τους συγκεντρωμένους που γυρίζουν την πλάτη στα δυο μεγάλα κόμματα,  να μην ξαναγυρίσει σε αυτά στηρίζοντας τους δορυφόρους τους (Καμμένος, Μπακογιάννη, Κατσέλη, ΔΗΜΑΡ κ.λπ.), να μην πέσει στη παγίδα  των νεοβαφτισμένων αντιμνημονιακών, να μην ταλαντευτεί μπροστά στην κινδυνολογία, την ξενοφοβία και το ρατσισμό, να μην διαχύσει την ψήφο του στα διάφορα άλλα κόμματα που λειτουργούν ως αναχώματα στη ριζοσπαστικοποίηση της λαϊκής αγανάκτησης, αλλά να δώσουν κόκκινη ψήφο ελπίδας και προοπτικής στηρίζοντας το ΚΚΕ, ανεξάρτητα αν συμφωνεί κανείς σε όλα μαζί του.

Η Δήμητρα Σταματέλου είπε ότι τα αντιλαϊκά μέτρα που παίρνονται είναι πολύ χειρότερα για τις νέες ηλικίες και αυτό γιατί θέλουν να εξασφαλίσουν ακόμη πιο φτηνούς εργαζομένους που θα μπαινοβγαίνουν από την εργασία στην ανεργία, με τσάκισμα της ασφάλισης και των άλλων εναπομεινάντων εργατικών δικαιωμάτων, με σκοπό την αύξηση της  κερδοφορίας του κεφαλαίου. Θέλουν μετά από δέκα είκοσι χρόνια η σημερινή νέα γενιά να είναι απολύτως τρομοκρατημένη, είπε. Να πείσουν τη νεολαία ότι δεν μπορεί να βρει δουλειά αν δεν ενισχυθούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι  και κρύβουν από τη νεολαία ότι για να γίνει ένα ευρώ επένδυση θα πρέπει να μειωθούν εντελώς οι εργοδοτικές εισφορές, οι μισθοί στους νέους να πάνε 200 – 300 ευρώ και ο νέος να δέχεται να δουλέψει λίγους μήνες. Αναφερόμενη στη θέση των κομμάτων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΝ για το διαχωρισμό των ναρκωτικών σε μαλακά και σκληρά και την αναγόρευση της χρήσης τους σαν μια μορφή αντίστασης στο σύστημα, είπε ότι η στάση αυτή είναι μια θέση που δολοφονεί.

Ο Τάκης Κτενάς κάλεσε τον κόσμο, ανέργους, μικρομαγαζάτορες, αγρότες, αλιείς,  που δεινοπαθούν από την καπιταλιστική οικονομική κρίση να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα, να στηρίξει με την ψήφο του το ΚΚΕ, όχι για κάποιες παραπάνω έδρες, αλλά για να μπορέσει ενισχυμένο να οργανώσει από καλύτερη θέση τον αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή επίθεση που θα δεχτεί από την άλλη ακόμα μέρα των εκλογών. Στάθηκε στην επίθεση που δέχεται το ΚΚΕ από τα ΜΜΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ για τη δήθεν ενότητα της Αριστεράς και την προοπτική ανάδειξης «αριστερής» κυβέρνησης, αποκαλύπτοντας τα ψέματα για το μπόνους των 50 εδρών και τις έδρες των μονοεδρικών περιφερειών και τονίζοντας ότι το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που μιλάει για άλλη εξουσία, για αποδέσμευση από την ΕΕ με μονομερή διαγραφή του χρέους. Το κεφάλαιο, είπε, δεν είναι σήμερα διατεθειμένο, στα πλαίσια της ανταγωνιστικότητας, να κάνει την παραμικρή παραχώρηση,  χρειάζεται ένας άλλος δρόμος ανάπτυξης που θα παίρνει υπόψη του τις ανάγκες του λαού και όχι τα κέρδη των μονοπωλίων. Ο δρόμος αυτός δεν θα είναι εύκολος, θα χρειαστούν  θυσίες,  τόνισε, αλλά είναι ο μόνος δρόμος που οδηγεί στο ξέφωτο.

 

ΛΕΥΚΑΔΑ 27/4/2012 – Κ.Ο. ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Φωτο & Βίντεο: Λευκαδίτικα Νέα