Μάθε που ψηφίζεις

Ξέρετε που ψηφίζετε; Αν όχι μάθετε με ένα κλικ.

Οπως έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο Εσωτερικών, έχει ξεκινήσει η διαδικασία ενημέρωσης της σχετικής ιστοσελίδας του υπουργείου αναφορικά με τα στοιχεία των εκλογικών τμημάτων, στα οποία θα ψηφίσουν οι εκλογείς. Πηγαίνοντας στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.ypes.gr/Services/eea/eea.htmΜΑΘΕ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ»), οι ψηφοφόροι μπορούν να βρουν το τμήμα στο οποίο θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Να σημειώσουμε ότι μέχρι χτες δεν υπήρχε ενημέρωση για όσους ψηφίζουν σε εκλογικά τμήματα της Αττικής. Γι’ αυτό χρειάζεται να δούμε έγκαιρα πού ψηφίζουμε.

Αμεσα οι ψηφοφόροι πρέπει να μάθουν σε ποιο εκλογικό τμήμα θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξουν όσοι εκλογείς, στις τοπικές εκλογές (δημοτικές και περιφερειακές) είχαν ζητήσει μεταδημότευση για να μπορούν να είναι υποψήφιοι σε δήμο διαφορετικό απ’ αυτόν, στα δημοτολόγια του οποίου ήταν γραμμένοι.

Να ελέγξουν έγκαιρα σε ποιου δήμου τους εκλογικούς καταλόγους φέρονται τώρα γραμμένοι και σε ποιο εκλογικό τμήμα θα ψηφίσουν.

Σε αυτές τις εκλογές δικαίωμα να ψηφίσουν έχουν όλοι οι πολίτες Ελληνες και Ελληνίδες που συμπλήρωσαν το δέκατο όγδοο (18ο) έτος της ηλικίας τους, δηλαδή, όλοι όσοι γεννήθηκαν από 1/1/1994 – 31/12/1994.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε πολλούς δήμους έχουν εντοπιστεί σημαντικά προβλήματα σχετικά με την έγκαιρη κατάρτιση των καταλόγων με τα εκλογικά τμήματα. Ταυτόχρονα, η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων έστειλε προχτές ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία εκφράζει την έντονη ανησυχία της «για το γεγονός ότι μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχουν εκδοθεί οι απαραίτητες Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, οι σχετικές με τους Δικαστικούς Αντιπροσώπους και τη συγκρότηση των εκλογικών συνεργείων, σε όλα τα Δικαστήρια της χώρας, με αποτέλεσμα να έχουν καθυστερήσει όλες οι συνακόλουθες ενέργειες.

Το γεγονός αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να έχουν καθυστερήσει ήδη όλες οι προπαρασκευαστικές ενέργειες για την ομαλή προετοιμασία και διενέργεια των βουλευτικών εκλογών της 6 Μαΐου 2012. Ο χρόνος που απομένει είναι πλέον περιορισμένος και η πιθανότητα της μη ομαλής προετοιμασίας και διεξαγωγής των εκλογών είναι ορατός».

(Πηγή: Zougla.gr)