Απλήρωτοι (και εξοργισμένοι) οι γιατροί του Νοσοκομείου

Καζάνι που βράζει το νοσοκομείο…

Στην κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο σχετικά με την περικοπή των εφημεριών των γιατρών αναφέρεται παρακάτω η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Λευκάδας:

Δυστυχώς διαπιστώνουμε πως ο εμπαιγμός σχετικά με την αποζημίωση των δεδουλευμένων μας εφημεριών συνεχίζεται με απροκάλυπτο τρόπο.Οι αποζημιώσεις που καταβάλλονται για τις εφημερίες για τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2012 υπολείπονται κατά 25%(!), επιπλέων της μείωσης 12% με το νέο μειωμένο ωρομίσθιο.Ειδικευόμενοι και αγροτικοί ιατροί εισέπραξαν 400 και 300 ευρώ αντίστοιχα για κάθε μήνα εφημεριών.(για 7 εφημερίες ενεργείς,δηλαδή 7 ολόκληρα 24ωρα!!!αντιστοιχία 50-60 ευρώ αποζημίωση το 24h).Από τις αποδείξεις μισθοδοσίας αυθαίρετα έχουν αφαιρεθεί ποσά της τάξεως των 300 ευρώ,δηλαδή τα μισά.(ήδη αρκετοί ειδικευόμενοι και αγροτικοί ιατροί δεν ζητούν παράταση και παραιτούνται αφού τα έσοδά τους είναι απαγορευτικά να είναι μακριά από το σπίτι τους!!) Στούς ειδικευμένους ιατρούς η <κλοπή>φτάνει για κάθε μήνα τα 500 ευρώ.Και βεβαίως η ίδια κατάσταση συνεχίζεται για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο και πάμε λέγοντας και παρόλο που η κ.Διοικήτρια γνωρίζει ότι το κονδύλι εφημεριών είναι ανεπαρκέστατο φτιάχνει προγράμματα εφημεριών που δεν έχει να τα πληρώσει!! Η απάντηση της κ. ΜΕΣΣΗΝΗΣ ?Αυτά μας έδωσε το υπουργείο,αυτά σας δίνω…οριζόντια περικοπή σε όλους 25%.!!! Αραγε τι έκανε η ίδια για να λύσει το πρόβλημα??Και τι αποτέλεσμα έφερε? Οι πολιτικοί της προιστάμενοι?Ο Κατσικόπουλος?Ο Λοβέρδος?Κοιτάνε όλοι να σώσουν την βουλευτική τους έδρα ενώ ο δικός μας ο Μαργέλης μας χαιρέτησε!!

Και ένας επίτροπος που εγκρίνει την νομιμότητα αυτής της πράξεις αφού όπως λέει τον ενδιαφέρει μόνο η προς τα επάνω υπέρβαση και όχι αν είναι σωστή η αντιστοιχία εφημεριών και αποζημίωσης προς τα κάτω!!Δηλαδή ενώ η κατάσταση δείχνει ότι έκανες 7 εφημερίες,τα χρήματα είναι για 4,……..και όλα νομιμότατα!!!

Περί πρόσθετων εφημεριών βέβαια ούτε λόγος αφού και αυτές καταργήθηκαν με νόμο!!Μας τέλειωσαν και οι παιδίατροι εξ Ιωαννίνων ορμώμενοι….

Κύριοι,ο εμπαιγμός έχει και τα όριά του!!Σας βλέπουμε όλους τους υποψηφίους ανεξαιρέτως να επισκέπτεσθαι το νοσοκομείο για λίγα λεπτά δημοσιότητας προκειμένου να εκμαιεύσετε κάποιο ψήφο και να χύσετε κροκοδείλια δάκρυα!! εμείς θα κάνουμε υπομονή και τον μήνα Μάιο μπας και βρεθεί κάποιος ηθικός πολιτικός(μοιάζει με όνειρο θερικής νυκτός)να καταλάβει ότι πάμε σαν τον Τιτανικό και είναι θέμα χρόνου να εγκαταλειφθεί το πλοίο…να βουλιάξει το νοσοκομείο…Η πορεία που χάραξε ο….καπετάνιος Λοβέρδος (Έντουαρντ Τζον Σμιθ ),στην υγεία είναι καταστροφική για όλους μας!!! Ηδη ανακοίνωσε ότι φοβάται ότι μέσα στο 2013 θα κλείσουν 26 νοσοκομεία…Λέτε??

Απαιτούμε την αποζημίωση του συνόλου των εφημεριών που εκτελέσαμε κατά τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο 2012, χωρίς καμιά περικοπή. Η κυβέρνηση του Μνημονίου οφείλει άμεσα να επιχορηγήσει τα Νοσοκομεία μας με πρόσθετα κονδύλια για την πληρωμή των ήδη εκτελεσθέντων εφημεριών και την δημιουργία ασφαλών προγραμμάτων εφημέρευσης…

Αγαπητοί συμπολίτες,σκύψτε επάνω στο πρόβλημα και μην ευαισθητοποιήστε μόνο όταν έχετε το πρόβλημα!!Γιατί τότε ίσως να είναι αργά….και δεν φταίει σε τίποτα ο νοσηλευτής,ο ιατρός ο καθένας που εργάζεται με αυταπάρνηση στο χώρο του νοσοκομείου τις στιγμές εκείνες!!!

Η Γ.Σ. των Ιατρών του νοσοκομείου Λευκάδας.»

(Πηγή: www.lefkadapress.gr)