Βενιζέλος: Να μην μπει η Χρυσή Αυγή στη Βουλή

Να μην επιτρέψουν στην Ακροδεξιά «του βαδίσματος της χήνας» να μπει στη Βουλή ζήτησε από τους ψηφοφόρους ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ τόνισε πως ο μόνος τρόπος για να διασφαλιστεί το μέλλον της χώρας είναι μία κυβέρνηση συνασπισμού των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων. 

Σε συνέντευξή του στο Reuters, ο Βαγγέλης Βενιζέλος χτύπησε το καμπανάκι για την άνοδο της Χρυσής Αυγής, η οποία αναμένεται να ξεπεράσει το όριο του 3% που απαιτείται για να μπει στη Βουλή.

«Η Χρυσή Αυγή είναι ένα φαινόμενο ακραίο, θεωρώ ότι είναι δείγμα εκφασισμού και είμαστε ριζικά αντίθετοι. Θεωρούμε ότι είναι προσβολή προς την ιστορία μας και προς το Κοινοβούλιό μας» είπε στο Reuters, προειδοποιώντας ότι η Ελλάδα ίσως ζήσει τη δική της «περίοδο της Βαϊμάρης» που είχε περάσει η Γερμανία, πριν από την άνοδο του Χίτλερ.

Ο μόνος τρόπος για να διασφαλιστεί το μέλλον της χώρας, είπε ο κ. Βενιζέλος, είναι μία κυβέρνηση συνασπισμού των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων της χώρας. «Όταν έχουμε ένα λαό που σου λέει σε 75% ότι είναι υπέρ της Ευρώπης και του ευρώ, αυτό πρέπει να εκφραστεί» είπε.

Ο κ. Βενιζέλος κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να αντιμετωπίσει την άνοδο της Ακροδεξιάς σε ολόκληρη την ήπειρο, υπονοώντας ότι η επιτυχία του Εθνικού Μετώπου της Μαρίν Λεπέν στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία με ποσοστό που άγγιξε το 20% αποδεικνύει τη δεξιά στροφή των ψηφοφόρων.

πηγή : www.tanea.gr