Παλικαρίσια νίκη: η Ελλάδα στους 8 του EURO!

 

Η Ελλάδα πέτυχε αυτό που φαινόταν ακατόρθωτο! Επικράτησε 1-0 της Ρωσίας στη Βαρσοβία και πέρασε στους «8» του Euro 2012.

Η «αρκούδα», που έμοιαζε αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρόκριση, αποκλείστηκε πρόωρα. Ο Τζαβέλλας στο 70′ με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Μαλαφέεφ. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έκανε με διαφορά το καλύτερό του παιχνίδι στο τουρνουά και πλέον περιμένει τον επόμενο αντίπαλό του, που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι η Γερμανία.
Η Ελλάδα μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και προσπάθησε να μη δεχθεί γκολ, ενώ συχνά-πυκνά βρισκόταν στην περιοχή του Μαλαφέεφ και προσπαθούσε να φτάσει στο 1-0. Η άμυνα ανταποκρίθηκε εξαιρετικά και ο πρώτος στόχος επετεύχθη. Όλα έδειχναν ότι το πρώτο μέρος θα τελειώσει με τις δύο ομάδες ισόπαλες, ωστόσο κάπου εκεί «χτύπησε» ο Καραγκούνης.
Ο «τυπάρας» στην 120η του συμμετοχή ήταν ο άνθρωπος που πέτυχε το μοναδικό γκολ και έστειλε την Εθνική στην επόμενη φάση του Euro. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων (47’), ο Τοροσίδης εκτέλεσε ένα δυνατό πλάγιο, ο Ιγκνάσεβιτς προσπάθησε να διώξει, όμως με την κεφαλιά του έβγαλε… εξαιρετική πάσα στον Καραγκούνη και ο αρχηγός κατάφερε να «εκτελέσει» τον Ρώσο πορτιέρο και να σκοράρει!

Στο δεύτερο μέρος, η Ελλάδα ήταν πολύ προσεκτική και με πολύ σφικτή άμυνα κατάφερε να εξουδετερώσει κάθε απειλή από την ομάδα του Ντικ Άντβοκαατ. Οι διεθνείς δεν κινδύνευσαν και προσπάθησαν μάλιστα να σκοράρουν και δεύτερο γκολ. Στο 61’ ο Καραγκούνης ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή από τον Ζιρκόφμ, ωστόσο ο διαιτητής τον τιμώρησε με κίτρινη κάρτα για θέατρο. Στο 70’ η Ελλάδα είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία να πετύχει δεύτερο γκολ, όταν το εκπληκτικό φάουλ του Τζαβέλλα τράνταξε το δοκάρι.
Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους Έλληνες παίκτες να πανηγυρίζουν ακόμα μία πολύ μεγάλη επιτυχία. Ακριβώς με την ίδια συγκομιδή με το 2004 (1 νίκη, 1 ισοπαλία, 1 ήττα), η Εθνική μας πήρε την πρόκριση στους προημιτελικούς της διοργάνωσης όπου θα αντιμετωπίσει τη Γερμανία, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.
Στα ματς των προημιτελικών δεν θα αγωνιστούν οι Γιώργος Καραγκούνης και Χοσέ Χολέμπας, οι οποίοι δέχθηκαν κίτρινη κάρτα και συμπλήρωσαν το όριο.

Πλήθος κόσμου συνέρρευσε στο κέντρο του Ηρακλείου, για να πανηγυρίσει  τον άθλο της εθνικής μας ομάδας, που κατάφερε να νικήσει τον «τιτάνα»  Ρωσία με 1-0, εξασφαλίζοντας έτσι το εισιτήριο για τους «8» του Euro  2012.

(Πηγή: www.madata.gr)