«Πρωτιά» στις πανελλαδικές εξετάσεις για τον Βυρωνιώτη (και Μεγανησιώτη) μαθητή Φίλιππο Κονιδάρη

Πολύ μελέτη, αρκετή οργάνωση και σίγουρα κάποιες θυσίες. Αυτή ήταν η «συνταγή της επιτυχίας» για τον μαθητή του 3ου Λυκείου Βύρωνα Φίλιππο Κονιδάρη, που αρίστευσε στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, συγκεντρώνοντας 19.656 μόρια και από τα θρανία του σχολείου ανυπομονεί να βρεθεί τον Σεπτέμβριο στα φοιτητικά έδρανα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

«Η σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του ΕΜΠ είναι η πρώτη μου επιλογή στο μηχανογραφικό δελτίο», λέει και εξηγεί «εκτός του ότι μου αρέσει πολύ να ασχολούμαι με ηλεκτρονικούς υπολογιστές, θεωρώ ότι η συγκεκριμένη σχολή έχει επαγγελματικές προοπτικές και δίνει πολλές επιλογές για συνέχιση των σπουδών και στο εξωτερικό». Δεδομένων μάλιστα και των δύσκολων συνθηκών που βιώνουν σήμερα οι νέοι άνθρωποι λόγω της αυξημένης ανεργίας και της έλλειψης απορροφητικότητας πτυχιούχων στην αγορά εργασίας, ο Φίλιππος δίνει ιδιαίτερη σημασία στη δυνατότητα συνέχισης των σπουδών του στο εξωτερικό.

Η «πρωτιά» δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Όπως μας λέει ο Φίλιππος, χρειάστηκε συστηματική και πολύ μελέτη για να τα καταφέρει, ενώ δεν έλειψαν και οι μικρές καθημερινές θυσίες όπως οι βόλτες με τους φίλους. Πολύ σημαντική στην προσπάθειά του ήταν και η συμπαράσταση της οικογένειάς του. «Μέριμνά μας ήταν να είμαστε στο πλευρό του, να συζητάμε κάθε πρόβλημα, να μην τον φορτίζουμε, αλλά να τον τονώνουμε ψυχικά και συναισθηματικά και να του δημιουργούμε ένα περιβάλλον ηρεμίας στο σπίτι» λέει η μητέρα του Νίκη.

Τελικά όμως «άξιζε τον κόπο και η κούραση και το διάβασμα και οι θυσίες. Τώρα τα έχω ξεχάσει όλα αυτά», αναφέρει ο ίδιος και δηλώνει έτοιμος για το νέο του ξεκίνημα. Μέχρι τότε όμως έχει κάτι ακόμα να κάνει. Διακοπές με τους φίλους του!

Πηγή: Δήμος Βύρωνα