Μήνυμα Περιφερειάρχη για την νέα σχολική χρονιά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΜΗΝΥΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

  Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, θέλω, μέσα από τη καρδιά μου, να ευχηθώ σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, στους μαθητές και τις μαθήτριες, στους δασκάλους και στους καθηγητές αλλά και στους γονείς καλή σχολική χρονιά και ευόδωση του στόχου τους, που είναι η κατάκτηση της γνώσης.

  Η πατρίδα μας περνά δύσκολες ώρες εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης και δυστυχώς η παιδεία βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα, αν και δεν θα έπρεπε.

  Αναγνωρίζοντας, όμως, ότι ένα από τα κυριότερα αγαθά του ανθρώπου είναι η γνώση, γιατί ανοίγει δρόμους και διαμορφώνει προοπτικές για ένα καλύτερο μέλλον, είμαι απολύτως βέβαιος ότι όλοι μας και κυρίως οι άνθρωποι της εκπαίδευσης και οι γονείς, θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες υπερβαίνοντας τους εαυτούς μας.

  Το σχολείο, όμως, είναι η «κυψέλη» που δεν προσφέρει μόνο γνώση αλλά διαμορφώνει προσωπικότητες και χαρακτήρες, είναι ο κυριότερος φορέας κοινωνικοποίησης των παιδιών μας και υπ’ αυτή την έννοια, σε αυτές τις δύσκολες ώρες, πρέπει, όσο αυτό είναι εφικτό, να μην επιτρέψουμε να αλλοιωθεί ο ρόλος του και να διασαλευθεί η λειτουργία του.

  Πέρα από τις δικές μας ευθύνες, οφείλει και η πολιτεία να ανταποκριθεί άμεσα στις απαιτήσεις και στις προσδοκίες των παιδιών μας, να φανεί συνεπής στις υποχρεώσεις της και να εξασφαλίσει τη συνεχή και αδιάλειπτη λειτουργία των σχολείων και γενικότερα της εκπαίδευσης.

  Από την πλευρά μας, μας ανέθεσε το αρμόδιο Υπουργείο, για μια ακόμα φορά, να διεκπεραιώσουμε της διαδικασία μεταφοράς των μαθητών. Αναλάβαμε την υποχρέωση αυτή, να φέρουμε εις πέρας μια δύσκολη διαδικασία, αναλογιζόμενοι τις ευθύνες έναντι των παιδιών μας και γενικότερα της κοινωνίας.

  Οφείλουμε να προασπίσουμε από την οικονομική ύφεση την κοινωνική συνοχή και την ενότητα της κοινωνίας και να στείλουμε το μήνυμα σε όλους ότι δε διαπραγματευόμαστε το μέλλον των παιδιών μας.

  Θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανταπεξέλθουμε στο δύσκολο αυτό έργο, αν και οι δυσκολίες φαντάζουν ανυπέρβλητες. Η θέλησή μας, όμως, για να μην υπάρξουν προβλήματα στο χώρο της εκπαίδευσης των Ιόνιων Νησιών, είναι μεγάλη και ενισχύει την αποτελεσματικότητα μας για ένα αίσιο αποτέλεσμα.

  Εύχομαι καλή πρόοδο και καλή και παραγωγική σχολική χρονιά.