Mr Highway Band: Μια διαφορετική μπάντα με ξεχωριστά ακούσματα

Οι Mr. Highway Band, μια ομάδα νέων ανθρώπων που ενώθηκαν κάτω από το πρίσμα της αγάπης τους για την μουσική, παρά το γεγονός πως μπορεί να ήταν διαφορετικά τα είδη τα οποία ο καθένας αντιπροσώπευε, όμως το ροκ στοιχείο και η διάθεση του καθενός, τους έκανε να ενωθούν και να δημιουργήσουν ένα ξεχωριστό συγκρότημα, με θαυμαστές που πάντα το ακολουθούν. Φυσικά όπως υποστηρίζουν τα μέλη των Mr. Highway Band, όλα αυτά συνδυάζονται καθώς έχουν μια…  πιο μπλουζ αισθητική!

Με σαφείς επιρροές από μουσικούς country, όπως ο Johnny Cash, αλλά και πολλά ροκ στοιχεία, μας ταξίδεψαν με δικά τους αλλά και διασκευασμένα τραγούδια σε μια άλλη διάσταση, μουσική, στη διάρκεια της εκδήλωσης που διοργάνωσε την περασμένη Τετάρτη η Πολιτική – Πολιτιστική Λέσχη «Εκτός Γραμμής» με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου στο Κάστρο της Πάτρας.

 

Ίσως το όνομα των Mr. Highway Band να σας είναι γνώριμο. Και αυτό γιατί πρόσφατα είχαν βρεθεί ανάμεσα στους πέντε φιναλίστ του διαγωνισμού του Jumping Fish για το γκρουπ που θα άνοιγε τη συναυλία των Bon Jovi στην Αθήνα. Μάλιστα, στο αντίστοιχο event που είχε γίνει στο Fuzz Club, είχαν έρθει και πρώτοι στις ψήφους του κοινού. Από τότε ενώθηκαν και πραγματοποιούν συναυλίες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος.

Σημαντικό για την Πάτρα η συγκεκριμένη μπάντα καθώς ανάμεσα στα μέλη του είναι και δύο Πατρινοί μουσικοί, ο Θύμιος Σπηλιωτόπουλος (κιθάρα) και Διονύσης Τσιούνης (μπάσο).

Όπως δήλωσαν στον «PatrasTimes» το συγκρότημα δημιουργήθηκε πριν ενάμιση χρόνιο ακριβώς για το support των Bon Jovi. «Επιλεγήκαμε πρώτοι από το κοινό και έτσι συνεχίσαμε και αρχίσαμε να κάνουμε δικές μας εμφανίσεις. Άρχισε να παίρνει μια καλή δυναμική, να το αναγνωρίζει ο κόσμος, ενώ συνεχίζουμε να γράφουμε τραγούδια» σχολίασε ο Διονύσης.

Την προηγούμενη εβδομάδα κυκλοφόρησε και το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο «Is that myself» με δικά τους τραγούδια και όπως επεσήμανε ο Θύμιος «το καλό με αυτό το δίσκο είναι ότι ο ακροατής μπορεί να βρει διαφορετικά στιλ ροκ. Έτσι μάλλον αρχίζει να σκιαγραφείται ακριβώς ποιο είναι το στυλ της μπάντας».

Παράλληλα το γκρουπ εκτός από τον διαγωνισμό για τον Bon Jovi, έχει βγει πρώτο και σε άλλες διοργανώσεις, όπως ο διαγωνισμός του Hard Rock όπου βγήκε πρώτο στην Ελλάδα, τρίτο στην Ευρώπη και 20ο στον κόσμο ανάμεσα σε περίπου 600 συμμετοχές!

Παράλληλα διοργάνωσαν στο Κύτταρο το πρώτο Music Highway Festival με θεματική «από τοn Tom Waits και τονJohnny Cash, στα κλαρίνα της Ηπείρου», το οποίο και θα συνεχίσει να πραγματοποιείται κάθε χρόνο.

Ποια είναι τα σχέδιά τους από εδώ και πέρα; Ο Θύμιος και ο Διονύσης μας αποκάλυψαν μια σημαντική μουσική «συνεύρεση», τη νέα τους συνεργασία με τον πολύ σημαντικό καλλιτέχνη Χρήστο Θηβαίο, ενώ θα ακολουθήσουν στο επόμενο χρονικό διάστημα συνεργασίες και κοινές εμφανίσεις με μεγάλα ονόματα σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος.

Τα σημερινά μέλη του γκρουπ είναι ο Mr. Highway (Γιάννης Αφέντρας), που γράφει στίχους και μουσική και παίζει κιθάρα και φυσαρμόνικα, ο Γρηγόρης Ψαλτάκος, η φωνή του γκρουπ, ο Θύμιος Σπηλιωτόπουλος στην κιθάρα, ο Διονύσης Τσιούνης στο μπάσο και ο Κώστας Καλπάκης ο ντράμερ, το νέο μέλος του συγκροτήματος, ενώ ηχολήπτης είναι ο Ανδρέας Κουλούρης.

«Βασικό κομμάτι του συγκροτήματος» καταλήγει ο Διονύσης είναι «ο κόσμος που το ακολουθεί, από τότε που δημιουργήθηκε. Ο κόσμος που το ακολουθεί και το βοηθά. Ήδη έχουμε γίνει σαν μια μεγάλη οικογένεια».

Πηγή: PatrasTimes