Εντυπώσεις από συναυλία Χρήστου Θηβαίου & Mr Highway Band @ Boxx Ioannina Live Stage

Σάββατο 6 Οκτωβρίου,Boxx Ioannina Live Stage και το γεγονός της ημέρας: Χρήστος Θηβαίος.

Εγώ προσωπικά,τις προηγούμενες δύο φορές που είχα δει το Χρήστο Θηβαίο σε συναυλία,συνόδευε τον Θάνο Μικρούτσικο. Αυτό σημαίνει πως πέραν απ τα δικά του τραγούδια – τα πιο χτυπητά δηλαδή – έδινε βάση σ αυτά του Καββαδία (βλ. Σταυρός του Νότου,Γραμμές των Οριζόντων). Αυτή τη φορά συνοδευόταν απ τους Mr Highway Band,μια μπάντα νεανική,με όρεξη για μουσική και απ την περιγραφή τους κάντρι,μπλουζ με στοιχεία ροκ εν ρολ! Η απόλυτη πρόκληση για να δω την άλλη όψη του σπουδαίου αυτού τραγουδοποιού. Για ένα λόγο πήγα,με 1500 θετικά έφυγα. Πάμε να τα πάρουμε απ την αρχή:

Ώρα 10:00,άφιξη στο Boxx Ioannina Live Stage,καμιά τριανταριά άτομα περιμένουν τις πόρτες να ανοίξουν. Σε μισή ώρα είμαστε μέσα και αναμένουμε. Μετά από αναμονή 45 λεπτών,η μπάντα βγαίνει στη σκηνή και μαζί τους και ο Χρήστος κρατώντας – κλασσικά – και μια μπύρα στο χέρι.Αρχίζει με το κομμάτι Song Blues,σε στίχους Κ.Τριπολίτη  και μουσική Θ.Μικρούτσικου. Ας κάνουμε μια παύση εκεί για λίγο. Η αρχή έγινε με blues! Δηλαδή πού θα φτάσει? Συνεχίστηκε το πρόγραμμα με τραγούδια του Χρήστου – όχι απ τα τόσο γνωστά,αλλά εξίσου όμορφα – και στη συνέχεια ανά κάποια διαστήματα έπαιρναν τη σκυτάλη οι Mr Highway Band.

Μια παύση ακόμα,διότι θα ήταν άδικη παράλειψη. Όπως ο καθένας πάνω στην άγνοιά του θα έλεγε πως οι Mr Highway Band είναι μια μπάντα που συνοδεύει απλά ένα μεγάλο όνομα,θα κάνει ένα μικρό support και μετά τη συναυλία θα ξεχάσουμε πώς λέγονται. ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ. Τα παιδιά κρίθηκαν κάτι παραπάνω από ένα απλό support: έδωσαν μια «ζωντανή» παρουσία αλλά και ελπίδα πως η Ελλάδα γεννάει και τέτοιες ταλεντάρες στο χώρο της μουσικής. Είναι σαν να χαρτογράφησαν ένα μικρό Τένεσι στην χώρα μας. Ένα μεγάλο μπράβο κι από δω.

Συνεχίζοντας,μετά από 15 λεπτά διάλειμμα,το σχήμα γύρισε όχι απλώς ανανεωμένο,αλλά με διπλάσια όρεξη απ ότι στην αρχή. Ο Χρήστος ερμήνευσε παλιές και καινούριες του επιτυχίες ακόμα μια φορά,διότι όπως είπε και ο ίδιος «σήμερα θα τα ακούσετε όλα,αρκεί να έχετε υπομονή και να καθίσετε μέχρι το τέλος». Οι Mr Highway Band,όντας μια ξενόφωνη στα τραγούδια της μπάντα έδωσε το δικό της στυλ και αέρα στο live με δικά της αλλά και ξένα τραγούδια.

Αξιοσημείωτες αναφορές: 
1) Η ιστορία του στιχουργού του «Ας χαθείς»,που δεν είναι άλλος απ το Βασίλη Χαραλαμπόπουλο.
2)Το ναι μεν σύντομο αλλά εκρηκτικό πέρασμα του προγράμματος σε Jimi Hendrix και Elvis Presley
3)Η Νεράιδα του Σωκράτη Μάλαμα,ερμηνευμένη άψογα διαφορετικά απ τον Χ.Θηβαίο.

Συνοψίζοντας,πιστεύω πώς ήταν μια συναυλία που άξιζε σίγουρα παραπάνω απ το εισιτήριό της. Η μαγευτική ερμηνεία του Χρήστου Θηβαίου, συνάντησε την όρεξη,το πάθος αλλά και το ταλέντο των Mr Highway Band,με αποτέλεσμα όσοι ήταν παρόντες στη συναυλία να ζήσουν – για τα ελληνικά μουσικά δεδομένα – μια μουσική εμπειρία ζωής!

Υ.Γ.: Εάν κάποιος θέλει να τσεκάρει τους Mr Highway Band,εκτός απ το Youtube μπορεί να επισκεφθεί και τον παρακάτω σύνδεσμο http://www.jumpingfish.gr/Mr_Highway

Πηγή: Μουσική Παρέλαση