Επίσημα στο ΔΣ η παραίτηση της αρχηγού της Αντιπολίτευσης κας Αικ.Καββαδά

 

Ένα από τα πιο σημαντικά σημεία του σημερινού Δημοτικού Συμβουλίου αποτέλεσε η ανακοίνωση από τον Δήμαρχο της παραίτησης της επικεφαλής της αντιπολίτευσης κας Αικατερίνης Καββαδά, με επιστολή της στον ίδιο και κοινοποίησής της στο Σώμα, όπως ορίζει ο νόμος. Το πλήρες κείμενο της παραιτήσεως έχει ως εξής:

 

«Κύριε Δήμαρχε,

 

Σας ανακοινώνω σήμερα την απόφασή μου να παραιτηθώ από τη θέση της δημοτικής συμβούλου και επικεφλής της μείζονος αντιπολίτευσης και να μην διεκδικήσω το δημαρχιακό αξίωμα στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.

Η απόφασή μου εδράζεται σε καθαρά προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους. Ο γιος μου μπαίνει στην εφηβεία ενώ παράλληλα οι επαγγελματικές υποχρεώσεις του συζύγου μου, του οποίου η στήριξη όλα αυτά τα χρόνια ήταν αμέριστη, πολλαπλασιάστηκαν και είναι σειρά μου τώρα να τον στηρίξω στις επιλογές του. Διαπιστώνω λοιπόν ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρίσκομαι στο Μεγανήσι διαρκώς, όπως απαιτούν οι ανάγκες που απορρέουν από το ρόλο μου, δεδομένου ότι προτεραιότητα για μένα έχει η οικογένειά μου.

Γνωρίζετε όλοι, πολιτικοί φίλοι και αντίπαλοι, ότι υπηρέτησα με την ψυχή μου την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τόσο σε επίπεδο Νομού, όσο και σε επίπεδο Δήμου Μεγανησίου τα τελευταία χρόνια. Χωρίς εκπτώσεις στις αρχές, το ήθος και τις αξίες μου προσπάθησα να δώσω ό,τι καλύτερο στον τόπο και τους συμπολίτες μου, προασπίζοντας συνεχώς το δημόσιο συμφέρον και τη νομιμότητα. Ελπίζω να υπήρξα αντάξια της εμπιστοσύνης που μου έδειξε ένα πολύ μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας. Θυμίζω ότι βρεθήκαμε στην δεύτερη θέση για ελάχιστες ψήφους. Από πολλούς ίσως χαρακτηρίστηκα ρομαντική ιδεαλίστρια και χαίρομαι γιατί για μένα αποτελεί προτέρημα να ανήκει κάποιος στους ελάχιστους εναπομείναντες οραματιστές μιας ιδεατής κοινωνίας. Ίσως κάποιους άλλους να μην τους ικανοποίησε η μη αποδοχή από μέρους μου του ρόλου του «εισαγγελέα» ή του «δικηγόρου» για μεμονωμένα συμφέροντα. Όλες οι ενέργειες και δράσεις μου αφορούσαν και θα αφορούν όλο το νησί, όλους τους δημότες, χωρίς εξαιρέσεις και διακρίσεις, χωρίς ίχνος προσωπικού συμφέροντος, με κυρίαρχο χαρακτηριστικό την επιθυμία να προσφέρω ανιδιοτελώς ό,τι μπορώ στον τόπο μου.

Σε κάθε περίπτωση είμαι καλά με την συνείδησή μου. Έκανα ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό, διατηρώντας το επίπεδο πολιτικού πολιτισμού αμείωτο, με όποιο κόστος ή κακόβουλα σχόλια. Οφείλω, όμως, μέσα από την εμπειρία που απέκτησα να καταθέσω δημοσίως την άποψή μου για την προοπτική του νησιού.

Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το διχαστικό κλίμα που υπάρχει σήμερα στον τόπο θα οδηγήσει σε πολλαπλά αδιέξοδα το προσεχές διάστημα.

Είναι ανάγκη να δρομολογηθούν από τώρα διεργασίες για τη συγκρότηση ενός ενιαίου ψηφοδελτίου μακριά από κομματικές ταμπέλες και προσωπικές βεντέτες, το οποίο θα μπορεί να κρατήσει το Δήμο όρθιο να ανταποκριθεί στις πολλές δοκιμασίες που θα επιφέρει για την τοπική αυτοδιοίκηση η παρατεταμένη οικονομική κρίση. Ο μικρός μας δήμος δεν έχει την πολυτέλεια των συγκρούσεων, γιατί εγκυμονεί ο κίνδυνος να γίνει «παράρτημα» του Δήμου Λευκάδας και να χαθεί η αυτονομία και η ταυτότητά μας. Σε μια τέτοια προσπάθεια βέβαια απαιτείται αυτοκριτική, ειλικρίνεια, διορθωτικές κινήσεις για λανθασμένες επιλογές του παρελθόντος και κυρίως συλλογικότητα.

Σε ένα τέτοιο ενωτικό εγχείρημα- το οποίο εύχομαι να υπάρξει- θα βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις, χωρίς επαναλαμβάνω να είμαι εκ νέου υποψήφια. Θα είμαι πάντα στη διάθεση όλων για να βοηθήσω όπου και όπως μπορώ.

Παρακαλώ όπως κάνετε δεκτή την παραίτησή μου.

Παράλληλα εκφράζω την επιθυμία μου να αναγνωστεί η δήλωσή μου αυτή στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο.

 

Σας ευχαριστώ όλους για την συνεργασία.

 

Αικατερίνη Σ. Καββαδά»

 

Να σημειωθεί εδώ ότι την θέση της κυρίας Καββαδά θα κληθεί να αναπληρώσει ο πρώτος επιλαχών του ψηφοδελτίου της (σ σ: ο κος Αποστόλης Ζαβιτσάνος). Κατόπιν της ορκωμοσίας του νέου δημοτικού συμβούλου η αντιπολίτευση θα πρέπει να εκλέξει εκ νέου τον επικεφαλής της.