Συνέχεια στα έντονα καιρικά φαινόμενα (update 2)

Μετά από μια μικρή ανάπαυλα, τα έντονα καιρικά φαινόμενα επέστρεψαν δριμύτατα από το μεσημέρι. Ξανά σήμερα το Λιμεναρχείο εξέδωσε απαγορευτικό απόπλου με αποτέλεσμα να γίνει με δυσκολία το μεσημεριανό δρομολόγιο του F/B, ενώ ακυρώθηκαν τα υπόλοιπα. Αυτή τη στιγμή επικρατεί στο νησί ανεμοθύελλα και δυνατή βροχή («βογκάει ο άνεμος» – που έλεγε κι ο ποιητής), μαζί με τα πρώτα τσουχτερά κρύα.

Να σημειώσουμε εδώ ότι το πρωί υπήρξε και 1-2 ώρες διακοπή ηλεκτρικού σε όλο το νησί της Λευκάδας από βλάβη σε πυλώνα υψηλής τάσης στην Στερεά Ελλάδα. Ο Δεκέμβρης δεν μπήκε με το δεξί…

UPDATE: Δύσκολο ήταν το χθεσινό βράδυ καθώς τα φαινόμενα εντάθηκαν περισσότερο και η θύελλα μάνιαζε μέχρι τις πρωινές ώρες. Δεν θυμάμαι να έχω ξαναζήσει τέτοιον άνεμο, ούτε στο Μεγανήσι ούτε έξω από αυτό. Με το πρώτο φως της μέρας το νησί μοιάζει σαν βομβαρδισμένο. Το δρομολόγιο του F/B ωστόσο έγινε κανονικά. Πρόβλημα υπήρξε στο ύψος του «Καρνάγιου», όπου μια ελιά ξεριζώθηκε και παρέσυρε σύρματα της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να φράξει προσωρινά τον δρόμο.

Χτες το βράδυ, λίγο έξω από το Κατωμέρι (Παναγία) συνέβη και ένα μικρό τροχαίο με ανατροπή του οχήματος. Ευτυχώς ο νεαρός Κατωμερίτης γλίτωσε με λίγες εκδορές. Περαστικά από μας.

Ακούς να λέει το Νοέμβρη!

Update 2: Και ένα βίντεο από το Βαθύ (παραλιακή ζώνη) που δείχνει τι άφησε πίσω της η θάλασσα που ανέβηκε μέχρι την πλατεία:

Όχι τίποτα άλλο, αλλά να μην παραπονιέται και ο «Georgi».