Δελτίο Τύπου ΚΚΕ Λευκάδας

Σχόλιο για την επιστολή παραίτησης του Γεράσιμου Λιβιτσάνου.

 

Πρόσφατα δόθηκε στη δημοσιότητα η δήλωση παραίτησης του Γεράσιμου Λιβιτσάνου. Για την αποκατάσταση της αλήθειας θέλουμε να σχολιάσουμε τα εξής, σε ότι αφορά το ΚΚΕ.

 

Ο Γεράσιμος Λιβιτσάνος είχε εκλεγεί στο Δ.Σ. του Τ.Α.Ο.Λ. και στο Δημοτικό Συμβούλιο με υπόδειξη και απόφαση της Κ.Ο. Λευκάδας του ΚΚΕ για να υλοποιήσει την πολιτική γραμμή του, για το συμφέρον των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων της Λευκάδας.

 

Ο Γ. Λιβιτσάνος, σε αντίθεση με αυτή την κατεύθυνση και χωρίς να γνωρίζει τίποτα η οργάνωση του, ούτε ακόμη ο δεύτερος σύντροφος που εκπροσωπούσε το ΚΚΕ, πρότεινε στο Δ.Σ. του Τ.Α.Ο.Λ. τη μείωση των μισθών των εργαζομένων σε αυτό, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις και τις υποδείξεις της ΠΑΣΕΓΕΣ και τις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης.

 

Η Κ.Ο. που ανήκε, του υπέδειξε ότι πρέπει αμέσως να αποσύρει αυτή την πρόταση. Μια πρόταση που έρχεται σε αντίθεση με την πολιτική του ΚΚΕ, που υλοποιεί την πολιτική της ΕΕ, που μετατρέπει τους συνεταιρισμούς σε ανώνυμες εταιρείες και ξεκληρίζει τη φτωχή αγροτιά.

 

Ο Γ. Λιβιτσάνος όχι μόνο δεν υπάκουσε αλλά ανακοίνωσε την πρόθεση του να αποχωρήσει από την Κ.Ο. που άνηκε. Μετά από αυτό, η Κομματική του Οργάνωση, έλυσε την οργανωτική σχέση μαζί του και ζήτησε το αυτονόητο: να παραιτηθεί από το Δ.Σ. του Τ.Α.Ο.Λ. και από το Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Ο Γ. Λιβιτσάνος επέλεξε να παραιτηθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο και να παραμείνει πρόεδρος στο Δ.Σ. του Τ.Α.Ο.Λ.

 

Προκύπτει το εύλογο ερώτημα. Γιατί παραμένει στο Δ.Σ. του Τ.Α.Ο.Λ; Και σε αυτή τη θέση δεν εκλέχτηκε με υπόδειξη της οργάνωσης και τωμ καθοδηγητικών οργάνων του ΚΚΕ, όντας μέλος του;

 

17/01/13

Κ.Ο. Λευκάδας του ΚΚΕ