Επίσκεψη της κας Σόκο Κοϊζούμι στη Λευκάδα

 

Λευκάδα 22/1/2013

Δελτίο Tύπου

Επίσκεψη της κας Σόκο Κοϊζούμι στη Λευκάδα

Τη Δευτέρα 21/1/2013 η κα Σόκο Κοϊζούμι, δισέγγονη του Λευκάδιου Χερν συνοδευόμενη από τον κ. Τάκη Ευσταθίου συλλέκτη έργων τέχνης και μελετητή του έργου του Λευκάδιου Χέρν, επισκέφθηκε τη Λευκάδα.

Σε συνάντηση που πραγματοποίησε με τον Δήμαρχο Λευκάδας, κ. Κώστα Αραβανή παρουσία και του Αντιδημάρχου Πολιτισμού-Τουρισμού, κ. Αναστάσιου Γαζή, η κα Κοϊζούμι η οποία διατελεί Έφορος του Μουσείου του Λευκάδιου Χέρν στη Ματσούε της Ιαπωνίας, τόνισε τη σημασία της Λευκαδίτικης καταγωγής του Χερν για την κατανόηση του έργου του. Στη συνέχεια η κα Κοϊζούμι ξεναγήθηκε στους εκθεσιακούς χώρους του Πολιτιστικού Κέντρου και απόλαυσε τον λαογραφικό πλούτο της Έκθεσης Ενθυμημάτων του Διεθνούς Φεστιβάλ Φολκλόρ.

Η κα Κοϊζούμι ταξίδεψε στη Λευκάδα προκειμένου να οριστικοποιήσει τη διεξαγωγή του Συμποσίου για το Λευκάδιο Χέρν που θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι του 2014 με αφορμή τη συμπλήρωση 110 χρόνων από το θάνατό του. Το Συμπόσιο θα αποτελέσει μέγα πολιτιστικό γεγονός για τον ιαπωνικό κόσμο και αναμένεται να προσελκύσει μεγάλο αριθμό επισκεπτών.

Στο πλαίσιο αυτού του εορτασμού το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας μετά από την ευγενική δωρεά του κ. Ευσταθίου οποίος τυγχάνει λάτρης της Λευκάδας, θα εγκαινιάσει στους χώρους του Πολιτιστικού Κέντρου μόνιμη συλλογή ιαπωνικής τέχνης που αναφέρεται στο Λευκάδιο Χέρν. Η δωρεά περιλαμβάνει πίνακες ζωγραφικής των Masaaki Noda και Seiho Wada, βιβλία, αφίσες, υφάσματα, πιάτα, κάρτες, φυλλάδια και φωτογραφίες.

Από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας