Κοπή Πίτας Πολιτιστικού Συλλόγου Επτανησίων Γαλατσίου

Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2013 ο Σύλλογος μας, σε μια πραγματικά εντυπωσιακή εκδήλωση έκοψε και εφέτος την πρωτοχρονιάτικη  πίτα του.

Αυτή την φορά η αίθουσα  ΘΑΝΟΣ ΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΣ  υπήρξε ¨μικρή ¨ να φιλοξενήσει 350 Επτανήσιους και φίλους.. ( 250 καθήμενοι-και όρθιοι στην αίθουσα-διάδρομο και προθάλαμο.) Μια πραγματική κοσμοσυρροή που επιβράβευσε  με την παρουσία τους την δουλειά που γίνεται  στον Σύλλογο των Επτανησίων.

Παρόντες η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου της Πόλις. Ο Δήμαρχος κ. Κυριάκος Τσίρος,ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου  Κων/ος.Τσιρώνης, και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι : Μανώλης Πρωτονοτάριος,  Χριστίνα Μπούρα, Θανάσης Μπούρας, Γιάννης Μανιάτης, Κώστας Δήμου  Νίκος Μαγγανάρης  , ;Eλενα Ζέρβα ,  Ελένη Αυλωνίτη  και ο  Άρης Παπαδοκωστόπουλος .Εκπρόσωποι των πολιτιστικών φορέων της περιοχής: των Ηπειρωτών,Ρουμελιωτών, Θεσσαλών,Κρητών, Πελλοπονησίων, της Δράσης, του Συλλόγου Λευκαδίων, των Απανταχού Μεγανησιωτών Ο ΜΕΝΤΗΣ, του Συλλόγου Επτανησίων Αγίας Παρασκευής .

 

Στο ξεκίνημα η μεικτή Χορωδία του Συλλόγου Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά ερμήνευσε γνωστές επιτυχίες. Μαέστρος ο κ. Μιχαιλίδης Χαράλαμπος.

Ακολούθησε η ομιλία του Προέδρου κ. Γιάννη Ζαβιτσάνου επίκαιρη όσο ποτέ άλλοτε. Πέραν των όσων αναφέρθηκε στην ομιλία του, και κόβοντας στην συνέχεια την πίτα του Συλλόγου ,ευχήθηκε  υγεία δύναμη και αποφασιστικότητα σε όλους τους Έλληνες.

Ο Δήμαρχος της πόλις στην συνέχεια απηύθυνε χαιρετισμό και ευχές.

Από την θεατρική σκηνή του πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Γαλατσίου,οι κ. Νατάσα  Μαρκεσίνη       Μάγδα  Καντά  και Τζένη Ζαρουλέα ,παρουσίασαν το μονόπρακτο ΤΑ ΑΡΡΑΒΩΝΙΑΣΜΑΤΑ ΤΣΗ ΜΑΡΟΥΛΑΣ. Επτανησιακή ιστορία γραμμένη από την Νατάσα Μαρκεσίνη και σκηνοθετημένη από τον Δημήτρη Κοτσή.

Την εκδήλωση έκλεισε εντυπωσιάζοντας και επιβεβαιόνοντας για μια ακόμη φορά την πολύ καλή δουλειά που γίνεται το χορευτικό του Συλλόγου μας, παρουσιάζοντας αυτή τη φορά χορούς της Ζακύνθου και  του ακριτικού Έβρου, ανεβάζοντας το κέφι και την διάθεση των παρισταμένων..

Δεν είναι τυχαίο ότι μια εκδήλωση ενός πολιτιστικού φορέα που διήρκεσε περίπου τρείς ώρες, κράτησε καθηλωμένους στις θέσεις τους τους παρισταμένους μέχρις τέλους της εκδήλωσης.

 

Πηγή: ΠΣ Επτανησίων Γαλατσίου