Συνάντηση Δήμου Μεγανησίου με Νέους της Αθήνας

Πραγματοποιήθηκε στις 26 Ιανουαρίου 2013 στο ξενοδοχείο «Μελιά» στο κέντρο της Αθήνας, η προγραμματισμένη συνάντηση του Δήμαρχου Μεγανησίου κου Στάθη Ζαβιτσάνου με τους νέους Μεγανησιώτες της Αθήνας.
Οι παρεβρισκόμενοι ενημερώθηκαν για την πρόταση της Δημοτικής αρχής στα πλαίσια της προσπάθειας στήριξης των νέων που βάλονται από την κρίση βλέποντας τα περιθώρια να μικραίνουν και τις ευκαιρίες για μεροκάματο να χάνονται.
Ο Δήμαρχος ανέπτυξε ένα σχέδιο δράσης προς αυτή την κατεύθυνση και ανέφερε  τους μηχανισμούς στήριξης από πλευράς Δήμου στην προοπτική ανάπτυξης μιας  επιχειρηματικότητας στο Μεγανήσι που θα στηρίζεται όμως από όλη τη Μεγανησιώτικη κοινωνία μέσα από ένα δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης, αξιοποιώντας και προβάλοντας παράλληλα την ντόπια παραγωγή.
Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση κατά την οποία ανταλλάχθηκαν διευκρινιστικές ερωτήσεις και απαντήσεις, προβληματισμοί ακόμα και επιφυλάξεις όσο αναφορά την επιτυχία του όλου εγχειρήματος.
Η προσέλευση μπορεί να μην ήταν μεγάλη (περίπου 30 άτομα ) αφού οι καιρικές συνθήκες και η απεργία στις συγκοινωνίες δεν βοήθησαν, η συζήτηση όμως ήταν ουσιαστική και το ενδιαφερον των νέων έντονο.
Εκτός από τον Δήμαρχο κύριο ΣτάθηΖαβιτσάνο από τον Δήμο Μεγανησίου, παρόντες ήταν η αντιδήμαρχος κα Καββαδά Έλλη, η Πρόεδρος της ΚΟΙΔΕΜ που είναι υπεύθυνη για τα προγράμματα στήριξης και κατάρτισης, κα Βησσαρία Πολίτη και οι Δημοτικοί  σύμβουλοι κοι  Σπύρος Μάλαμας και Θανάσης Κονιδάρης.

Φωτογραφίες: Κανέλλος Κώστας