Ο Φώντας Κατωπόδης Έφορος Αγώνων στην «Γιορτή του επί κοντώ» στο Ζάππειο

Katopodis 1

Ο δικός μας Ξενοφώντας (Φώντας)  Κατωπόδης, ο γνωστός Μεγανησιώτης γυμναστής, επιλέχθηκε από τον ΣΕΓΑΣ ως επίσημος Κριτής και Έφορος αγώνων στην πολύ σημαντική «Γιορτή του επί κοντώ» που θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο το Σάββατο, με την συμμετοχή του Φιλιππίδη και κορυφαίων αθλητών του επι κοντώ απ’ όλον τον κόσμο! Το event θα έχει κάλυψη από την Κρατική τηλεόραση. Δείτε παρακάτω στοιχεία της εκδήλωσης και δηλώσεις του Φιλιππίδη μετά την συνέντευξη τύπου. Υποψιάζομαι ότι κάποιοι  Μεγανησιώτες θα φτιάξουν κερκίδα, όχι σε αθλητές, αλλά στον αξιαγάπητο Φώντα! Στις φωτογραφίες με την Ισινμπάγιεβα από τους Ολυμπιακούς του 2004 και με τον Μπούμπκα από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 1997!

Katopodis 2

Στο παρακάτω βίντεο διακρίνουμε τον Φώντα να παρακολουθεί το ρεκόρ της Ισινμπάγιεβα στους Ολυμπιακούς του 2004 (στο 2:02)

 

Το ρεπορτάζ για την εκδήλωση:

1002366

Άλμα και θέαμα μπορείτε να απολαύσετε στο Ζάππειο το πρωί του Σαββάτου (18/5), στους αγώνες στο επί κοντώ που θα πραγματοποιηθούν με τον Κώστα Φιλιππίδη, τον Μάλτε Μορ και άλλους πρωτοκλασάτους επικοντιστές.

Λίγες μέρες μετά το πανελλήνιο ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ με 5,82μ., ο Κώστας Φιλιππίδης θα υποδεχθεί ορισμένους από τους μεγαλύτερους αντιπάλους του στο Ζάππειο. Σε μια διοργάνωση που γίνεται για πρώτη φορά στη χώρα μας ο αγώνας αλμάτων θα γίνει μακριά από το στάδιο με τον ΣΕΓΑΣ να ακολουθεί το παράδειγμα χωρών της κεντρικής Ευρώπης.

Ο Φιλιππίδης που συμμετέχει κάθε χρόνο σε τέτοιους αγώνες θα είναι το κεντρικό πρόσωπο.

«Είναι πολύ καλό που θα γίνει ένας τέτοιος αγώνα. Είναι θετικό, γιατί αυτή τη φορά θα πάμε εμείς στον κόσμο και δεν θα περιμένουμε να έρθει αυτός σε εμάς.

Το σημείο που επιλέχθηκε είναι πολύ όμορφο και νομίζω πως το πρωί του Σαββάτου θα έχει πολύ κόσμο. Σε τέτοιους αγώνες υπάρχει άμεση επαφή με τον κόσμο. Τον αισθάνεσαι, τον νιώθεις δίπλα σου και αυτό είναι ωραίο για εμάς τους αθλητές. Από εκεί και πέρα υπάρχουν πολλές ιδιομορφίες, που μπορούν να κρίνουν το αποτέλεσμα, όπως για παράδειγμα η πίστα», σχολίασε ο αθλητής.

Ο Φιλιππίδης αγωνίζεται συχνά σε αγώνες σε δημόσιους δρόμους, σε πλατείες, σε εμπορικά κέντρα, ακόμα και σε μια λίμνη.

«Είναι ένας αγώνας στο πλαίσιο της συνολικής στρατηγικής του ΣΕΓΑΣ για την αναβάθμιση της σχέσης της με την κοινωνία. Είναι ένας αγώνας, που θα δώσει την ευκαιρία στους πολίτες της Αθήνας και όχι μόνο δουν από κοντά σπουδαίους αθλητές του επί κοντώ, όπως ο Κώστας Φιλιππίδης, ένας αθλητής με ήθος και χαρακτήρα.

Είναι μια ακόμη γιορτή στο κέντρο της Αθήνας που θα δώσει την ευκαιρία για χαμόγελα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι έχουν συμβάλει στην διεξαγωγή αυτού του αγώνα, όπως και τον Κώστα (σ.σ Φιλιππίδη) και τον Δημήτρη (σ.σ Κυτέας) για τις συμβουλές του, αλλά και τους κ.κ. Ράπτη, Γκόγκα, Ασημακόπουλο, Μπάκα, Κουτσογιανόπουλο και τους συνεργάτες του.

Με χαρά θέλω να παρουσιάσω και το νέο χορηγό μας, που δεν είναι άλλος από την εταιρεία DHL, η οποία αποφάσισε να εντάξει στο  πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης το στίβο και έτσι έγινε στρατηγικός μας συνεταίρος, αφού μοιραζόμαστε κοινούς στόχους.

Στόχος μας αυτός ο αγώνας να γίνει θεσμός και να πραγματοποιείται κάθε χρόνο. Παράλληλα θέλουμε να γίνουν ανάλογοι αγώνες και στην περιφέρεια. Στη Θεσσαλονίκη αρχές Σεπτέμβρη θα κάνουν μήκος Ανδρών – Γυναικών. Η Ελλάδα έχει θαυμάσια μέρη τα οποία και μπορούμε να αναδείξουμε μέσα από αυτές τις διοργανώσεις«, είπε ο κ. Παναγόπουλος, εμφανώς ικανοποιημένος για το νέο αυτό εγχείρημα της ομοσπονδίας.

«Είναι ένας αγώνας που γίνεται πρώτη φορά στην Ελλάδα. Έχουμε καλέσει μεγάλα ονόματα του αγωνίσματος και θα υπάρχει αγωνιστικό ενδιαφέρον. Η Διοργάνωση θα είναι πολύ καλή. Εγώ όπως πάντα θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο δυνατό. Με τον προπονητή μου έχουν δουλέψει σκληρά όλο αυτό το διάστημα και γι’ αυτό βγήκε η επίδοση στην Ντόχα. Φέτος λόγω και των υποχρεώσεων μου στο μεταπτυχιακό της ΑΣΟΕΕ το πρόγραμμα είναι πιο βαρύ κι έτσι έχουμε αναγκαστεί να κάνουμε αρκετές προσαρμογές«, είπε ο Κώστας Φιλιππίδης, ο οποίος βελτίωσε το πανελλήνιο ρεκόρ ανοιχτού με άλμα στα 5,82 μέτρα.

Από την πλευρά του, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Δημήτρης Κυτέας, δήλωσε: «Συγχαρητήρια στον πρόεδρο, που έκανε πράξη τη σκέψη για τη διεξαγωγή αυτού του αγώνα. Είναι κάτι το οποίο είχαμε συζητήσει και στο παρελθόν. Εχω δει πολλούς ανάλογους αγώνες στο εξωτερικό. Πιστεύω πως ο αγώνας του Σαββάτου θα είναι αρκετά καλός και αυτό γιατί τον κάνουν άνθρωποι που ξέρουν από αθλητισμό«. Αναφορικά με τον αθλητή του, είπε: «Είναι έτοιμος σε κάθε αγώνα να κάνει το καλύτερο. Πιστεύω πως το Σάββατο μπορεί να κάνει ακόμη και πανελλήνιο ρεκόρ«.

www.axortagos.gr