Εκδρομή ΠΣ Επτανησιων Γαλατσίου σε Δερβενάκια, Μυκήνες, Παράλιο Άστρος, Μονή Λουκούς, Μύλοι Κυνουρίας

Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013 ο Πολιτιστικός Σύλλογος Επτανησίων Γαλατσίου πραγματοποίησε με απόλυτη επιτυχία εκδρομή στα Δερβενάκια-Μυκήνες-Παράλιο Άστρος Κυνουρίας- Μονή Λουκούς –Μύλοι Κυνουρίας.

Ο θαυμάσιος καιρός βοήθησε τους εκδρομείς να περάσουν μια πραγματικά υπέροχη ημέρα.

Γύρο τις 07.30 το λεοφωρείο των εκδρομέων του Συλλόγου αναχωρούσε από το Γαλάτσι με πρώτο σταθμό τα Δερβενάκια.

Ιστορικές μνήμες μας μετέφεραν στις 26 Ιουλίου 1822 σε μια από  από τις σημαντικότερες μάχες του αγώνα της Ανεξαρτησίας, στην οποία διαφάνηκε η στρατηγική ιδιοφυΐα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη

Η Μάχη των Δερβενακίων ήταν μια από τις πολεμικές εμπλοκές της επανάστασης του 21 με νικηφόρα έκβαση για τους Έλληνες και ολική καταστροφή των δυνάμεων του Πασά Δράμαλη.

Γύρω στις 11,00 φθάναμε σε ένα από τα μεγαλύτερα μνημεία του Ελλαδικού Πολιτισμού τις Μυκήνες.

Οι «πολύχρυσες Μυκήνες», το βασίλειο του μυθικού Αγαμέμνονα, που πρώτος ύμνησε ο Όμηρος στα έπη του, είναι το πιο σημαντικό και πιο πλούσιο ανακτορικό συγκρότημα της ύστερης Εποχής του Χαλκού στην Ελλάδα. Σύμβολο της ηρωικής Ελλάδας, oι Μυκήνες, ένας από τους πιο σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους, παγκόσμια γνωστός, περιβάλλονται με το μαγικό πέπλο του μύθου των Ατρειδών, που τις περιπέτειές τους ιστορούν οι αρχαίοι τραγικοί.

Εκεί μας περίμενε ο ξεναγός κ. Γιώργος Στρώνης όπου και ξενάγησε για δύο και πλέον ώρες τους εκδρομείς .

Μεσημέρι πλέον γύρω στις 2 περίπου  και  οι εκδρομείς γευμάτισαν  στο Παράλιο Άστρος  το σημαντικότερο θερινό θέρετρο της Αρκαδίας.

Το απόγευμα  για προσκήνυμα στο γυναικείο και ιστορικό μοναστήρι Λουκούς της επαρχίας Κυνουρίας περικυκλωμένο αρμονικά από τις οροσειρές των βουνών Ζάβιτσα, Παλαιοπαναγιά και Ελληνικό και κοντά σε δύο ιστορικούς τόπους, την πόλη του Άστρους και το χωριό των Κάτω Δολιανών. Το μοναστήρι δεσπόζει στην είσοδο της πεδιάδας του ποταμού Τάνου, που μετά από μία διαδρομή 65χλμ. εκβάλλει στον Αργολικό κόλπο.

Το λιόγερμα βρήκε τους εκδρομείς για καφεδάκι στο γραφικό και πανέμορφο χωριό Μύλοι νοτιοδυτικά στον νομό Αργολίδας, πολύ κοντά στις μεγάλες και ιστορικές πόλεις του Άργους και του Ναυπλίου. Γεμάτο ιστορία το χωριό, το οποίο κατά την νεολιθική εποχή λεγόταν Ύδρα (3500 π.χ.).
Εδώ ζούσε το μυθικό τέρας Λερναία Ύδρα με τα 9 κεφάλια το οποίο σκότωσαν ο ημίθεος Ηρακλής μαζί με τον Ιόλαο. Ακόμα, 9 ήταν και οι πηγές που σχημάτιζαν την λίμνη Αλκυόνη.

Παίρνοντας τον δρόμο της επιστροφής  μια πραγματικά υπέροχη εκδρομή χάρις στην άρτια οργάνωση τον υπέροχο καιρό και την άψογη συνεργασία των εκδρομέων μας άφηνε σε όλους υπέροχη ανάμνηση, αλλά και την γλυκειά προσμονή της επόμενης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί όλους όσους μετείχαν και σε αυτή την εκδρομή του Συλλόγου των Επτανησίων και υπόσχεται ότι θα συνεχίσει ι αντάξιο της εμπιστοσύνης των.

Πηγή: ΠΣ Επτανησίων Γαλατσίου