Ορκωμοσία Καθηγητών στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία, μεταξύ αυτών ο Λευκαδίτης π.Βασιλείος Θερμός, παρουσία του Μεγανησιώτη Προέδρου Φοιτητών Θεόδωρου Μπουλιέρη

 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα τελετή ορκωμοσίας εκλεγμένων και διορισμένων καθηγητών στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών.

Οι νέοι καθηγητές, κα Σπυριδούλα Γρ. Κωσταρά , η οποία και ανέλαβε το επιστημονικό αντικείμενο της Ψυχολογίας της Επικοινωνίας, αλλά και π. Βασίλειος Θερμός, ο οποίος ανέλαβε το επιστημονικό αντικείμενο της Ποιμαντικής, ορκίστηκαν ενώπιον του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής Αρχ. Νικολάου Ιωαννίδη, καθηγητού Πανεπιστημίου Αθηνών και του κ. Γρηγορίου Κωσταρά Καθηγητού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παρόν στην τελετή ήταν και ο Διευθυντής της Εκκλ. Εστίας Α.Ε.Α.Α. Αρχ. Αγαθαγγέλος Κόκλας Δρ. Φιλοσοφίας, καθώς και ο Πρόεδρος των Φοιτητών κ. Θεόδωρος Μπουλιέρης μετά του Γενικού Γραμματέως του κ. Παναγιώτη Ρωμάνου, ο οποίος απεύθυνε θερμό συγχαρητήριο λόγο για το ευχάριστο γεγονός, μεταφέροντας τις θερμότερες ευχές των φοιτητών στους νέους καθηγητές.

Πηγή: Ρομφαία

* Ο π. Βασίλειος Θερμός γεννήθηκε στη Λευκάδα το 1957 και σπούδασε Ιατρική και Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι ψυχίατρος παιδιών και εφήβων. Είναι διδάκτωρ της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και επίκουρος καθηγητής Ποιμαντικής στην ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών. Έχει μετεκπαιδευθεί ως «επισκέπτης επιστήμων» (Visiting Scholar) στο Πανεπιστήμιο Harvard, στο Boston University, στο Boston College, και στο Andover Newton. Βιβλία και άρθρα του έχουν μεταφραστεί στα Αγγλικά, Γαλλικά, Ρωσικά, Ρουμανικά. Για το σύνολο του έργου του έχει εκπονηθεί μεταπτυχιακή εργασία(master thesis) στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Balamand στον Λίβανο. Βασικά του ενδιαφέροντα αποτελούν η ποιμαντική παρουσία της Εκκλησίας, η θρησκευτικότητα σε συνάρτηση με την προσωπικότητα, η ψυχολογία και ψυχοπαθολογία του θρησκευτικού βιώματος και της θρησκευτικής συμπεριφοράς, η ψυχολογία του κληρικού και του εκκλησιαστικού οργανισμού, η ψυχολογία της θρησκευτικής διαστάσεως του πολιτισμού, ο διάλογος ψυχαναλύσεως και θεολογίας, τα ζητήματα λειτουργικής κ.α. Ασχολείται με την επιμόρφωση κληρικών και άλλων στελεχών της Εκκλησίας (Ελλάδα, Αμερική, Φιλανδία), ενώ διδάσκει και στην Θεολογική ακαδημία της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αλβανίας. Υπηρετεί στην Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας (Περισσότερα για το συγγραφικό του έργο δείτε στη βάση Βιβλιονέτ)

** Ο κ. Θεόδωρος Μπουλιέρης είναι Πρόεδρος των Φοιτητών του Πανεπιστημίου Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών και κατάγεται από το Κατωμέρι Μεγανησίου.

Πηγή: Λευκαδίτικα Νέα