Απάντηση στην ανοιχτή επιστολή του Δημάρχου από τον Σύλλογο Γονέων

dimotikoSxoleio

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ

Απάντηση στην ανοιχτή επιστολή του Δημάρχου κ. Στάθη Ζαβιτσάνου

Κύριε Δήμαρχε, με αφορμή την ανοιχτή σας επιστολή στο Meganisi Times κι επειδή τον τελευταίο καιρό ακούγονται πολλά γύρω από το Σύλλογο Γονέων θα θέλαμε να ξέρετε ότι, ο Σύλλογος συγκάλεσε Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013 με τα παρακάτω θέματα:
Α) Οικονομική τακτοποίηση των μελών
Β) Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις
Γ) Εκδρομή του Συλλόγου, στο χωριό του Αη-Βασίλη, στα Τρίκαλα
Αφού συζητήθηκαν τα θέματα της ημερησίας διάταξης, ένας γονέας εξέφρασε τη γνώμη του πάνω στο θέμα του bazaar που διοργανώνουν τα παιδιά του γυμνασίου και του λυκείου και μας ζήτησε αν μπορούμε, σαν Σύλλογος, να μιλήσουμε στην διευθύντρια του σχολείου, κα Μεταξά, για το πώς θα διατεθούν τα χρήματα που θα μαζευτούν από το παζάρι των παιδιών και αν γίνεται να αλλάξουν κάπως το ποσοστό των χρημάτων που θα διατεθεί για φιλανθρωπικό σκοπό, λόγω των δύσκολων οικονομικά καιρών που περνάμε κι επειδή εμείς θα ήμασταν αυτοί που θα ενίσχυαν το παζάρι, όπως κάθε χρόνο άλλωστε. Έγιναν επίσης δύο, τρεις προτάσεις, η μία πρόταση ήταν να γίνει μια άλλη εκδήλωση για να μαζευτούν χρήματα για τον φιλανθρωπικό αυτό σκοπό.
Επειδή ο Σύλλογος Γονέων είναι αναρμόδιος να αποφασίσει κάτι τέτοιο, δεσμευτήκαμε να μιλήσουμε με την διευθύντρια του σχολείου την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013, όπου και είχαμε προγραμματίσει συνάντηση. Μαζί λοιπόν με τα άλλα θέματα που θα συζητούσαμε θα αναφέραμε και αυτό του bazaar.
Πριν ακόμα γίνει η συνάντηση μας με την κα Μεταξά, βλέπουμε με έκπληξη ότι σας μετέφεραν το θέμα του παζαριού με διαστρεβλωμένα τα λεγόμενα των γονέων, μέσα από την ανοιχτή σας επιστολή, όπου και δημοσιεύσατε στο Meganisi Times.
Λυπούμαστε γι’ αυτό, γιατί είμαστε μια κλειστή κοινωνία και καλό θα ήταν πρώτα να καλούσατε το Δ.Σ. του Συλλόγου, ώστε να διασταυρώσετε τις πληροφορίες σας.
Ποτέ μα ποτέ δεν αμφισβητήσαμε τις δράσεις των σχολείων μας, κάθε άλλο μάλιστα, είμαστε παρόντες και συνεισφέρουμε με τον οποιονδήποτε τρόπο.
Οι αναφορές σας για «μικροπολιτικές» μας αφήνουν εντελώς αδιάφορους. Αν θέλαμε να κάνουμε «αντιπολίτευση» στο σχολείο, δεν θα αφήναμε τα παιδιά μας να συμμετάσχουν σε καμία πολιτιστική δραστηριότητα, από όπου κι αν προέρχεται αυτή. Αντιθέτως τα προτρέπουμε ενεργά σ’ αυτό.
Μας μιλάτε για τα ευχαριστώ κ. Δήμαρχε, πάμπολλες φορές έχουμε ευχαριστήσει τους καθηγητές, για το έργο που προσφέρουν στα παιδιά μας, σαν Σύλλογος κι ο καθένας μας ξεχωριστά σαν γονιός. Σε όποια δραστηριότητα του Συλλόγου μας, ούτε ζητήσαμε, ούτε πήραμε αλλά και ούτε θέλουμε ευχαριστώ, γιατί είναι καθήκον μας να είμαστε δίπλα στα παιδιά μας.
Πρέπει όμως να σας αναγνωρίσουμε τη δύναμη του πολιτικού σας λόγου. Αλλά καλό θα ήταν να μην τον χρησιμοποιείτε όταν πρόκειται να κάνει με την εκπαίδευση και την ευαισθησία των παιδιών μας.
Πάντα στη διάθεσή σας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Σπύρος Αργυρός και το Δ.Σ.