«Έφυγε» η οικοδέσποινα της Μαδουρής Ελένη Καραπαναγιώτη

Ένας σημαντικός και βαθιά καλλιεργημένος ανθρώπος, η Ελένη Καραπαναγιώτη έφυγε για πάντα από κοντά μας.Σεμνή, χαμηλών τόνων με μεγάλη καρδιά, γεμάτη αγάπη και καλωσύνη. Με ευγένεια και προσήνεια .Με  αξιοπρέπεια στην επαγγελματική της πορεία. Μια προσωπικότητα που ακτινοβολούσε ήθος και ανιδιοτέλεια. Λάτρευε τη Λευκάδα και τους ανθρώπους της.Βοήθησε το νησί μας με πολλούς τρόπους και κυρίως μέσα από τον τουριστικό οδηγό ‘Διακοπές’.Δυστυχώς Η Ε.Κ. δεν θα ξαναδεί την  λατρεμένη της Μαδουρή, ούτε θα ξαναψαρέψει με το καϊκι του Βέσσα.Πήγε να συναντήσει στην γειτονιά των αγγέλων ,τον μεγάλο μου δάσκαλο στη δημοσιογραφία, τον αείμνηστο Λέοντα Καραπαναγιώτη.

Η Ελένη Καραπαναγιώτη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1940 και έπειτα από τις γυμνασιακές της σπουδές στο Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού, μετέβη στην Γενεύη όπου σπούδασε Αρχαιολογία και Κλασική Φιλολογία.Από το 1964 άρχισε να εργάζεται στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» ως συντάκτρια αρχαιολογικού και καλλιτεχνικού ρεπορτάζ. Από το 1984 εργάστηκε για τον τουριστικό οδηγό «ΔΙΑΚΟΠΕΣ», που εξέδιδε ο Δημοσιογραφικός Οδηγός Λαμπράκη, του οποίου διετέλεσε διευθύντρια και από τη θέση αυτή συνέβαλε στην ανάδειξή του στην ηγετική θέση που κατείχε στο είδος του.Ήταν κόρη του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη, υπουργού της κυβέρνησης Μεταξά που όμως παραιτήθηκε όταν έγινε η δικτατορία την 4η Αυγούστου, εγγονή του πολιτικού και τραπεζίτη Ιωάννη Βαλαωρίτη και δισέγγονη του  εθνικου ποιητή Αριστοτέλη Βαλαωρίτη.Υπήρξε σύζυγος του επί χρόνια διευθυντή των εφημερίδων «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ», αείμνηστου Λέοντα Καραπαναγιώτη, με τον οποίον απέκτησαν δύο κόρες, τη Ναταλία και την Τατιάνα. η οποία είναι παραγωγός ταινιών και έχει διατελέσει βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και υπηρεσιακή υπουργός Πολιτισμού στην κυβέρνηση Πικραμμένου.

Η κηδεία της Ελένης Καραπαναγιώτη θα γίνει την Τρίτη 24/6  στις 12.30 μ.μ. από τον ιερό ναό του Αγίου Λαζάρου στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.Παράκληση της οικογενείας, αντί στεφάνων, τα χρήματα να δοθούν στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ). Αρ. Τραπέζης: Εθνική Τράπεζα 064/480000-15.

του Ηλ.Παν. Γεωργακη

Πηγή: LefkadaPress