Συνέντευξη Στ. Ζαβιτσάνου στον Prisma 95,1

770af84f1d6c7051d186894c23ee8248_L

Ο πρώην δήμαρχος Μεγανήσιου κ. Ζαβιτσάνος μίλησε στον Prisma 95,1 με αφορμή την επιστολή του Δήμαρχου Μεγανήσιου κ. Δάγλα και την απόφαση του για οικονομικό έλεγχο στον Δήμο.

Όπως ανέφερε, ο δήμαρχος Μεγανησίου κ. Δάγλας προσέλαβε μια εταιρία , χωρίς να είναι εξειδικευμένη, τους παρουσίασε σαν συμβούλους και τους υπέδειξε σε ποιες κινήσεις θα προβούν. Ταυτόχρονα τους έδωσε αντίγραφο της βάσης δεδομένων του Δήμου, το οποίο είναι ποινικό αδίκημα , είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρώην δήμαρχος δήλωσε ότι δεν έχει να κρύψει τίποτα, άλλωστε θα πραγματοποιηθεί ο απολογισμός και τότε θα φανεί αν υπάρχουν ελλείμματα. «Δυστυχώς όλα γίνονται με πολιτική σκοπιμότητα», υπογράμμισε.

Ο κ. Ζαβιτσανος ρωτήθηκε για το θέμα που τέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο τέλη Σεπτέμβριου, σχετικά με τα δημοτικά κτήρια στο Μεγανήσι , τα οποία δεν διαθέτουν οικονομική αδεία και ειδικότερα το αναψυκτήριο στο Φανάρι έχει συμβόλαιο χωρίς άδεια .

Όπως είπε πολλά από τα παλιά κτίρια δεν έχουν άδεια, όπως τα σχολεία, μην ξεχνάτε ότι μια άδεια κοστίζει, δήλωσε ο κ. Ζαβιτσανος σχολιάζοντας και την απροθυμία του μηχανικού στο δήμο.

Παράλληλα απάντησε και στο ερώτημα σχετικά με τη παραβίαση του αναψυκτήριου στη ζώνη της κόκκινη παραλίας και την κτηματική υπηρεσία να δηλώνει ότι ανήκει στην ιδιοκτησία της . «Στο δημοτικό αναψυκτήριο είχε πραγματοποιηθεί περιβαλλοντική μελέτη και αυτοψία από μηχανικούς, όπου διαπίστωσαν ότι όντως ένα σημείο είναι χτισμένο πάνω στην κόκκινη ζώνη της παραλίας , παρόλα αυτά οι μηχανικοί τότε δε το θεώρησαν ότι είναι σημαντικό», ανέφερε.

Ολοκληρώνοντας ο πρώην δήμαρχος ισχυρίστηκε ο κ. Δάγλας είναι επικίνδυνος…. «με κάθε τρόπο προσπαθούν να δώσουν τη δημοτική περιουσία στη κτηματική υπηρεσία και το κράτος» κατέληξε.

 

(source: κείμενο, ηχητικό:  http://www.prisma951.gr)