Ξεκίνησαν οι εργασίες στο νέο Ιατρείο

14_10_2014 013

Μετά από προσπάθεια και αγώνα  πολλών ετών, αγώνας ο οποίος έπρεπε να υπερκεράσει τις αντιφάσεις, δυσλειτουργίες και ενίοτε τους παραλογισμούς ενός ακραία γραφειοκρατικού, δυσκίνητου και αναποτελεσματικού κράτους, το νέο Περιφεριακό Ιατρείο του Μεγανησίου ξεκινά να υλοποιείται: πριν μερικές μέρες ξεκίνησαν οι εργασίες (εκσκαφές κτλ) στον χώρο δίπλα από το (νέο) δημαρχείο.

14_10_2014 008

Το νέο Ιατρείο θα περιλαμβάνει δομές πρωτόγνωρες για το νησί μας, όπως κλίνες βραχείας νοσηλείας, χώρο διαμονής ιατρού, υποδομή λειτουργίας τηλεϊατρικής κ.ά., ενώ θα πληροί πολλές από τις προϋποθέσεις για την μετατροπή του σε Πολυδύναμο (δηλαδή να μπορεί να υποδεχτεί και άλλες ιατρικές ειδικότητες). Αυτό βέβαια απαιτεί κάποια προσπάθεια από πλευράς του Δήμου, κάτι που θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ.

Γεγονός είναι ότι το νέο Ιατρείο (που σημειωτέον αποτέλεσε και σημείο τριβής στην προεκλογική περίοδο και που έφτασαν κάποιοι ακόμα και να… αμφισβητήσουν την υλοποίησή του!) λαμβάνει σάρκα και οστά και οδηγεί στην αναβάθμιση των ιατρικών υπηρεσιών στο νησί μας, κάτι που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.