Ο εξοπλισμός του ΣΜΑ Λευκάδας- και στα δικά μας!

14_dhmos_lefkadas_sma

Έχει φτάσει εδώ και λίγο καιρό στο νησί μας ο εξοπλισμός, ή ένα μέρος τουλάχιστον αυτού, για τις εγκαταστάσεις μεταφόρτωσης των απορριμμάτων (ΣΜΑ) του Δήμου Λευκάδας. Είναι ολοκαίνουργιος και βρίσκεται προσωρινά στο φυλασσόμενο χώρο της Μαρίνας.

Τα δυο οχήματα μεταφοράς των απορριματοκιβωτίων (κοντέινερς) είναι μάρκας ΜΑΝ (Maschinenfabrik Augsburg-Nürnberg). Στον ίδιο χώρο βρίσκονται και δύο απορριματοκιβώτια.

4_dhmos_lefkadas_sma

Επίσης ένα κλειστό απορριμματοφόρο όχημα τύπου πρέσας καθώς και δύο μικρότερα κλειστά δορυφορικά απορριμματοφόρα με δυνατότητα εκφόρτωσης στο απορριμματοφόρο τύπου πρέσας με ανατροπή, που προβλέπεται να χρησιμοποιηθούν στον Κάλαμο και τον Καστό.

16_dhmos_lefkadas_sma

Στο καθαυτό νησί της Λευκάδας έχουν δημιουργηθεί δύο Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ). Ένας στη θέση «Κουλούρια» (ΣΜΑ Νότιας Λευκάδας), νότια του οικισμού Βουρνικά, που θα εξυπηρετεί τις Δημοτικές Ενότητες Ελλομένου και Απολλωνίων και ένας στη θέση των παλαιών σφαγείων (ΣΜΑ Βόρειας Λευκάδας), που θα εξυπηρετεί τις Δημοτικές Ενότητες Λευκάδας, Καρυάς, και Σφακιωτών. Οι ΣΜΑ θα είναι ανοικτού τύπου με απ’ ευθείας φόρτωση σε απορριμματοκιβώτια με συμπίεση μέσω σταθερής πρέσσας.

17_dhmos_lefkadas_sma

20_dhmos_lefkadas_sma

19_dhmos_lefkadas_sma

(Πηγή: www.kolivas.de)

Έτσι κάπως θα είναι και τα δικά μας οχήματα (άμποτε!), που θα λύσουν οριστικά το πρόβλημα των απορριμμάτων στο νησί. Ελπίζουμε το συντομότερο δυνατόν, ο χρόνος μας τελειώνει…