ΑΥΤΟΚΛΗΤΗ(!) ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΝΤΙΝΑ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ!

Με την 7857/387/20-5-2015 απόφαση της η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Π.Δ.Ε & Ιονίου, απορρίπτει την αρ. 58/5-4-2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία δίνονταν παράταση για ένα χρόνο στην εκμίσθωση της καντίνας στο Φανάρι!
Βασικός λόγος της απόρριψης, όπως αναφέρεται στο σκεπτικό της απόφασης, «….. είναι αναιτιολόγητη και αόριστη, επειδή δεν αναφέρεται ούτε προκύπτει από το περιεχόμενο της εάν η παράταση προβλέπεται από τους όρους της αρχικής σύμβασης της μίσθωσης, ̟ ποιο είναι το ποσό της νέας μίσθωσης και γιατί εν τέλει ο Δήμος δεν προσφεύγει σε νέα διαγωνιστική διαδικασία αλλά σε παράταση της σύμβασης». Ο λόγος αυτός, όπως όλοι καταλαβαίνουμε, ναι μεν είναι τυπικός αλλά είναι και προσχηματικός, αφού το θέμα της διατύπωσης είναι ζήτημα της υπηρεσίας του Δήμου και σε κάθε περίπτωση αντιμετωπίζεται με συνεννόηση μεταξύ των υπηρεσιών.
Βέβαια η απόφαση συσχετίζεται και με την διαμάχη του Δήμου με την Κτηματική Υπηρεσία, σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Η συσχέτιση όμως αυτή, δεν παρεμβαίνει στην νομιμότητα της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και θα μπορούσε να γίνει ΜΟΝΟ μετά από καταγγελία ή προσφυγή στην Αποκεντρωμένη, από κάποιον που είχε στην διάθεσή του τον σχετικό φάκελο.Ναυπεν θυμίσουμε ότι με την  συγκεκριμένη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ο Δήμαρχος είχε διαφωνήσει.

Δείτε το έφφραφο παρακάτω.

http://meganisinews.eu/wp-content/uploads/2015/05/fanari-enoikiasi.png

http://meganisinews.eu/wp-content/uploads/2015/05/fanari-enoikiasib1.png