Πρώτοι υποψήφιοι για τις βουλευτικές εκλογές (και με μεγανησιώτικο άρωμα!)

dscn5673

Το ΚΚΕ ήταν το πρώτο που ανακοίνωσε επίσημα τους υποψηφίους του για τις προσεχείς βουλευτικές εκλογές και δεν είναι άλλοι από τους 3 γνωστούς από τις εκλογές του Φλεβάρη, με επικεφαλής την Δήμητρα Σταματέλου. Οι άλλοι 2 είναι ο Θωμάς Καββαδάς και ο Αλέκος Βεροιώτης.

Δείτε αναλυτικό ρεπορτάζ ΕΔΩ

10419476_10204207599569970_2292500780951221450_n

Έκπληξη όμως υπάρχει από πλευράς Νέας Δημοκρατίας αφού εντάσσει στο ψηφοδέλτιό της για την Λευκάδα την γνωστή Μεγανησιώτισσα γιατρό Γεωργία Αυγερινού. Επικεφαλής της λίστας της ΝΔ ωστόσο θα είναι ο Θανάσης ο Καββαδάς (κι αυτός πολύ γνωστός στους Μεγανησιώτες), ενώ το ψηφοδέλτιο κλείνει ο Βασίλης Μελάς.

θανασης_καββαδας

Σίγουρο θεωρείται ότι ο Σταύρος Γρηγόρης, νυν βουλευτής, θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος προσπαθεί μέχρι την τελευταία στιγμή να διευρύνει το ψηφοδέλτιό του μετά και τις μαζικές αποχωρήσεις από την Νομαρχιακή. Πιθανότατα θα συμμετέχει σε αυτό ο Σπύρος Μικρώνης. Τα στελέχη του Δήμου Λευκάδας πάντως παραμένουν στην συντριπτική τους πλειοψηφία «Προεδρικοί» και φιλοκυβερνητικοί, εκτός από 2 (Βλάχος, Κούρτης). Οψόμεθα.

1812

Βέβαιο επίσης είναι και το ότι επικεφαλής της ΛΑ.Ε.  θα είναι ο Χρήστος Παπαδόπουλος, άρτι παραιτημένος από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Μεγανησιώτης στην καταγωγή και υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ τον Φλεβάρη.

papadopoulos1

Για τα άλλα κόμματα δεν ξέρουμε λεπτομέρειες, μάλλον όμως θα στηριχτούν σε γνωστά τους στελέχη (πχ για το ΠΑΣΟΚ ακούγονται τα ονόματα του κου Ράπτη και του κου Πεντεσπίτη, ενώ ανάλογοι με τον Φλεβάρη θα είναι οι υποψήφιοι στο Ποτάμι).

Οψόμεθα κι εδώ, αφού την Δευτέρα πρέπει να έχουν κατατεθεί τα ψηφοδέλτια.