Έγγραφη διαμαρτυρία Δημοτικού Σύμβουλου κ. Γιώργου Αυγερινού προς ΔΣ Μεγανησίου

ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ (ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΣΘΕΙ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ)

Στις Δημοτικές εκλογές του 2010 ψήφισαν 1338 Μεγανησιώτες και 1352 στις δημοτικές εκλογές του 2014.

Στις βουλευτικές εκλογές του 2012 ψήφισαν 891,σ’αυτές του Γενάρη του 2015 , 829, στο δημοψήφισμα της 5/7/15  891 και στις τελευταίες βουλευτικές στις 20/9/15, 788 .

Είναι προφανές λοιπόν, το έκδηλο ενδιαφέρον των ετεροδημοτών συμπατριωτών μας, για τα κοινά του Μεγανησίου.

Στατιστικά το ποσοστό προσέλευσης τους, στις δημοτικές εκλογές, είναι της τάξης του 62,75%,  κατά μέσο όρο, παραπάνω από τις βουλευτικές εκλογές και οι αριθμοί είναι αδυσώπητοι.

Κατά τον πρώτο χρόνο, που λειτουργεί το νέο Δημοτικό Συμβούλιο, αν ανατρέξει κανείς στις ημερομηνίες που συνεδριάζει, θα διαπιστώσει αμέσως ,ότι η νέα Δημοτική Αρχή, προσπαθεί να φιμώσει τους εκλεγμένους ετεροδημότες δημοτικούς συμβούλους και σίγουρα τους δεκάδες ετεροδημότες Μεγανησιώτες, που θα μπορούσαν να παρευρεθούν και να πουν τη γνώμη τους –δια ζώσης – σε ένα δημοτικό συμβούλιο που θα γινόταν Σαββατοκύριακο.

Ολόκληρο το καλοκαίρι, η μοναδική συνεδρίαση του ΔΣ που έγινε Σαββατοκύριακο ,ήταν αυτή της έγκρισης των οικονομικών καταστάσεων της χρήσης 2011,στην οποία μάλιστα επειδή ,ήταν ειδική συνεδρίαση και να ήθελε κάποιος να λάβει το λόγο, δεν μπορούσε ,διότι ο κανονισμός το απαγόρευε,  λόγω του ειδικού θέματος.

Θέλω να διαμαρτυρηθώ έντονα, γι αυτήν την πρακτική της νέας Δημοτικής Αρχής,

ΠΡΩΤΟΝ, προσωπικά ,

ΔΕΥΤΕΡΟΝ, εκ μέρους δεκάδων ετεροδημοτών συμπατριωτών μας,

και ΤΡΙΤΟΝ ,εκ μέρους πολλών μονίμων κατοίκων,   όπου μου έχουν εκφράσει την δυσαρέσκειά τους, για τις μέρες και ώρες, που επιλέγονται οι συνεδριάσεις, μέρες και ώρες που δημιουργούν και άλλα πρόσθετα προβλήματα ,τα οποία όλοι γνωρίζουμε ,αλλά κανείς αρμόδιος  δεν μιλάει, ακολουθώντας την πολιτική του στρουθοκαμήλου.

Όπως έχει προτείνει και η παράταξη μου, «ΜΕΓΑΝΗΣΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ», πρέπει κάποια στιγμή, να υπάρξει ένας κώδικας δεοντολογίας στο παρόν Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο έχει άλλα 4 χρόνια ζωής και δεν είναι δυνατόν ,να συνεχίσουμε έτσι.

 

Εντόνως διαμαρτυρόμενος

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΗΛ.ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ &

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Κοινοποίηση:

meganisinews.gr

meganisitimes.gr