Δελτίο τύπου «Οδυσσέας μαρίνα» για το ναυάγιο

20151006_141038

Στις 06/10/2015 το σκάφος με σημαία Σουηδίας “Playmate” με 2 επιβαίνοντες σουηδικής καταγωγής βυθίστηκε ύστερα από πυρκαγιά που ξέσπασε στο μηχανοστάσιο του σκάφους πιθανότατα λογά βραχυκυκλώματος της δεξιάς σειράς μπαταριών. Η κλήση για βοήθεια που εξέπεμψε το σκάφος απαντήθηκε άμεσα από την Οδυσσέας μαρίνα όπου προσωπικό της με τα απαραίτητα σωστικά μέσα και με 2 φουσκωτά σκάφη “”Εύη” και “Τορί” έφτασαν ακριβώς την στιγμή που το πλήρωμα εγκατέλειπε το σκάφος λογά της συνεχούς αυξανόμενης έντασης της πυρκαγιάς.
Κατά την προσέγγιση του σκάφους, το πλήρωμα εμφανώς τρομοκρατημένο, δεν απομάκρυνε τίποτα από το σκάφος απο προσωπικά αντικείμενα αφού η φωτιά εκδηλώθηκε και αναπτύχτηκε ταχύτατα. Ο λόγος της ταχύτητας μετάδοσης της πυρκαγιάς είναι η υλη κατασκευής του σκάφους, από πολυεστέρα και ξύλο.
Το σκάφος μέσα σε 18 λεπτά είχε καταστραφεί ολοσχερώς με τα σκάφη της Οδυσσέας μαρίνα και Paleros yacht services να απομακρύνουν επικίνδυνα κομμάτια για τα παραπλέοντα σκάφη όπως κομμάτια από τη γέφυρα, σκάλα εισόδου και αλλά. το πλήρωμα του σκάφους διακομίστηκε στο νοσοκομείο Λευκάδας με το φουσκωτό σκάφος της Paleros yacht services αφού εισέπνεαν για αρκετή ώρα αναθυμιάσεις απο την φωτιά.
O ιδιοκτήτης του σκάφους, και ένας εκ των δυο επιβαινόντων, κατά τη διαδρομή παρουσίασε έντονα σημάδια αδιαθεσίας τα όποια επιμελήθηκε το νοσοκομείο Λευκάδας το όποιο μετέφερε τους ναυαγούς με ασθενοφόρο που περίμενε ήδη στην μαρίνα Λευκάδας.
Στους άτυχους, αλλά τυχερούς ταυτόχρονα, διασωθέντες προσφέρθηκε κατάλυμα σε τοπικό ξενοδοχείο, ρούχα -­‐ αφού όλα καταστράφηκαν-­‐και τους προσφέρθηκε φαρμακευτική περίθαλψη-­‐ ο ένας ήταν διαβητικός -­‐.
Είμαστε περήφανοι που για άλλη μια φορά ανταποκριθήκαμε άμεσα, ίσως στην πιο επικίνδυνη κατάσταση που έχουμε αντιμετωπίσει μέχρι και σήμερα.
Δεν υπήρξε απώλεια ζωής ενώ κάθε περίπτωση θαλασσιάς ρύπανσης εκμηδενίστηκε με την άμεση επέμβαση μας σε συνεργασία με την Πάλερος yacht services.
Η μαρίνα Μεγανησίου αποδεικνύει εμπράκτως την άριστη λειτουργιά της, όντας παρούσα σε κάθε δύσκολη στιγμή που οι συνθήκες απαιτούν άμεση δράση και ειδικό εξοπλισμό για την προστασία της ζωής και του περιβάλλοντος.

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΕΠΙΒΑΙΝΟΝΤΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΖΗΣΟΥΝ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΤΥΧΙΑ ΚΑΙ
ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΟΝ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΑΦΟΥ ΗΤΑΝ ΓΝΩΣΤΟ ΤΟ
ΠΑΘΟΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΜΕ ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΤΟΥ.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ημ/νια: 07/10/2015

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ

ΠΛΟΥΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΜΑΡΙΝΑ ΑΕ
ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΛΙΜΕΝΩΝ Κ ΚΑΤΑΦΥΓΙΩΝ
ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ, 997802148
ΟΡΜΟΣ ΒΑΘΥ, ΜΕΓΑΝΗΣΙ, 31083
Τ. + 30 26450 51084
Φ. +30 26450 51596

20151006_140600

20151006_142931