Δελτίο Τύπου Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεγανησίου

To περασμένο Σάββατο 7/11/2015 ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεγανησίου πραγματοποίησε έκτακτη γενική συνέλευση με θέματα ημερήσιας διάταξης:

1)Ενημέρωση για τα οικονομικά του Α.Σ

2) Συζήτηση και λήψη αποφάσεων για την λειτουργία του Α. Σ ενόψει της φετινής ελαιοκομικής περιόδου.

Στην συνεδρίαση όπου παρευρέθησαν ο Δήμαρχος κος Παύλος Δάγλας και ο αντιδήμαρχος κος Κονιδάρης Θανάσης, ο πρόεδρος κος Θωμάς Φερεντίνος αναφέρθηκε στο πρόβλημα που έχει προκύψει με τους πρώην αγροτικούς συνεταιρισμούς και την έλλειψη αδείας των εργοστασίων. Αναφέρθηκε επίσης και στο χρονικό με τα προβλήματα και την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί έως τωρα.

 

  • Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε την συλλογή υπογραφών των κατοίκων Μεγανησίου με σκοπό την επαναλειτουργία του εργοστασίου.
  • Επίσκεψη στον Περιφερειάρχη κο Γαλιατσάτο για την προσπάθεια επίτευξης μιας προσωρινής άδειας λειτουργίας
  • Και τρίτον επεξεργασία προτάσεων για τα επόμενα βήματα.

Στη συνέχεια ο κος Δήμαρχος, που μολονότι αποχώρησε πριν τη λήξη της συνεδρίασης δεσμεύτηκε να ζητήσει ο ίδιος ραντεβού απο τον περιφερειάρχη και να τον επισκεφθεί με την αντιπροσωπεία του Δ.Σ προκειμένου να εκθέσουν απο κοινού το πρόβλημα και να καταθέσουν το υπογεγραμμένο από τους Δημότες Μεγανησίου αίτημα.

Σύμφωνος με το αίτημα του Δ.Σ το θέμα να έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου και θα παρθεί απόφαση για την αναγκαιότητα επαναλειτουργίας του ελαιοτριβείου ήταν κι ο κος Αντιδήμαρχος ο οποίος απ τη πλευρά του δεσμεύτηκε να προκαλέσει άμεσα έστω και δια περιφοράς Δημοτικό Συμβούλιο.

Μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες ενέργειες από τη πλευρά μας και η συλλογή υπογραφών και αναμένουμε να τηρηθούν οι δεσμεύσεις   από πλευράς Δημοτικής Αρχής το συντομότερο δυνατόν καθώς η ελαιοκομική περίοδος έχει αρχίσει.

 

Εκ μέρους του Δ.Σ

Ο Πρόεδρος

Θωμάς Φερεντίνος