Δελτία τύπου ΝΔ και βουλευτή κου Καββαδά για τον σεισμό.

12250478_10204428709428544_1248051169_o

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015
Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Μετά από εντολή του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελου Μεϊμαράκη, κλιμάκιο βουλευτών της ΝΔ, αποτελούμενο από το Συντονιστή της ΟΔΕ Παραγωγής και Εμπορίου, Σταύρο Καλαφάτη, τον Υπεύθυνο του Τομέα Εσωτερικών, Γιώργο Γεωργαντά και τον βουλευτή Λευκάδας, Θανάση Καββαδά, επισκέφτηκε χθες Τετάρτη το νησί της Λευκάδας, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση και τις άμεσες ανάγκες που έχουν προκύψει, μετά το σεισμό που έπληξε το νησί.
Οι βουλευτές της Ν.Δ επισκέφθηκαν τις περιοχές Αθάνι, Δράγανο και Βασιλική όπου είδαν από κοντά το μέγεθος της καταστροφής και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πληγέντες.

Ο Συντονιστής της ΟΔΕ Παραγωγής και Εμπορίου Σταύρος Καλαφάτης δήλωσε:
«Είμαστε εδώ, οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, για να δούμε από κοντά τις πληγείσες περιοχές και να ακούσουμε τους τοπικούς φορείς. Οι προτεραιότητες είναι τρεις. Η ασφάλεια των πολιτών, η αποκατάσταση του δικτύου και των υποδομών και οι αποζημιώσεις για τις βλάβες που υπέστησαν οι περιουσίες των πολιτών. Η κυβέρνηση οφείλει να καταγράψει άμεσα τις ζημιές και να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για την αποκατάστασή τους» .

Από την πλευρά του ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Το νησί μας ζει τραγικές στιγμές , θρηνούμε δυο θύματα και έχουμε πολλές ζημιές.
Στόχος είναι να καταγράφουν άμεσα πλήρως οι ζημιές σε υποδομές, σπίτια και οικοσκευές, προκειμένου να αποκατασταθούν στο συντομότερο δυνατό χρόνο και να επανέλθει η Λευκάδα σε κανονικούς ρυθμούς».
Επίσης ο βουλευτής συνέστησε ψυχραιμία στους Λευκαδίτες που δοκιμάζονται και συλλυπήθηκε για άλλη μια φορά τις οικογένειες των θυμάτων .

Ο κ. Καββαδάς συμμετείχε στις συνεδριάσεις του Διευρυμένου Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας που πραγματοποιήθηκαν τις δυο προηγούμενες ημέρες και πρότεινε:

• να χαρακτηριστεί σεισμόπληκτος όλος ο νομός Λευκάδας. Η νέα σεισμική δόνηση, χθες 18 Νοεμβρίου που έπληξε το βορειοδυτικό τμήμα του νησιού, προκαλώντας ζημιές και στη πόλη της Λευκάδας, καθιστά επιτακτική την ανάγκη για καθολικό χαρακτηρισμό του νησιού ως σεισμόπληκτο, ώστε όλοι οι Λευκάδιοι που δοκιμάζονται να μπορούν να λάβουν αποζημιώσεις και ενισχύσεις αλλά και να κάνουν χρήση του δικαιώματος για απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ και ρυθμίσεων σε ασφαλιστικές, φορολογικές και δανειακές υποχρεώσεις.
• να υπάρξει άμεση οικονομική ενίσχυση των κατοίκων
• να εξαιρεθούν οι Λευκάδιοι από τα capital controls
• Να γίνεται επίσημη και έγκυρη ενημέρωση του κόσμου, για την αποφυγή αναστάτωσης και πανικού.

Μεταξύ άλλων, ο βουλευτής υπογράμμισε την αναγκαιότητα να υπάρξει ο μέγιστος δυνατός συντονισμός του Δήμου και της Περιφέρειας, για την καλύτερη εξυπηρέτηση και επίλυση προβλημάτων καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των περιοχών που έχουν πληγεί περισσότερο. Όπως επισήμανε οι πολίτες εκτός από τους μετασεισμούς που έχουν να αντιμετωπίσουν, δεν πρέπει να βρεθούν αντιμέτωποι με προβλήματα όπως η στέγαση και η σίτιση και αυτό θα πρέπει να είναι η βασική προτεραιότητα των Αρχών. Επισήμανε δε την ανάγκη συντονισμού των μηχανισμών για την ταχύτερη καταγραφή των ζημιών ώστε να καταβληθούν ταχύτερα και οι αποζημιώσεις που θα εγκριθούν από την πολιτεία.
Κατέληξε ότι ο ίδιος προσωπικά θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και εάν υλοποιούνται τα όσα υπόσχεται η κυβέρνηση στη σεισμόπληκτη Λευκάδα.

Από το Γραφείο Τύπου

12242219_10206961101300503_1894134822_n