Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λευκάδα. Δεν συμπεριλαμβάνεται ο Δήμος Μεγανησίου.

2741

Με την την αριθ.: 7990/17-112015 (ΑΔΑ: 770Ι465ΦΘΕ-ΧΤΛ) απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κου Καπάκη Ιωάννη αποφασίστηκε η κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λευκάδας της Π.Ε. Λευκάδας, λόγω των εκτεταμένων ζημιών σε εθνικό, επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο καθώς και σε δημόσια και ιδιωτικά κτίρια, που προκλήθηκαν από την ισχυρή σεισμική δόνηση κλίμακας 6R που σημειώθηκε την Τρίτη 17-11-2015.
Για την απόφαση αυτή, ο κος Ευστάθιος Ζαβιτσάνος, εκπρόσωπος της δημοτικής παράταξης της αντιπολίτευσης στο Δήμο Μεγανησίου, μας δήλωσε:

30042010088
«Θεωρούμε τουλάχιστον απαράδεκτη την απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, να κηρύξει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μόνο τον δήμο Λευκάδας, αγνοώντας τον δήμο Μεγανησίου.
Δεν αμφισβητούμε την δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας κου Χαλκιά, ότι ο Δήμαρχος Μεγανησίου τον είχε διαβεβαιώσει ότι το Μεγανήσι δεν είχε καμία ζημιά από τον σεισμό, κάτι που δεν είναι βέβαια και απόλυτα αληθές, όμως είναι πασιφανές, ότι πέρα από τα προβλήματα υποδομών, οι κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις από τον φονικό σεισμό διαχέονται σε ολόκληρο τον Νομό. Πάντως θεωρούμε θετική την διαβεβαίωση του κου Χαλκιά, ότι θα γίνει διόρθωση της αρχικής απόφασης και θα συμπεριληφθεί και το Μεγανήσι.»
Σκοπός της σύσκεψης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.), την οποία συγκάλεσε ο κος Χαλκιάς την Πέμπτη 19 – 11 – 2015, ήταν ο συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων, όπως αναλυτικά αναφέρεται στο δελτίο τύπου, από το γραφείο του κου Αντιπεριφερειάρχη.
Από την σύσκεψη, δυστυχώς, απουσίαζε ο Δήμαρχος Μεγανησίου…