Καταψήφισε το ΔΣ δημοτικά τέλη και Σχίζα- Έκτεθειμένος ο Δήμαρχος

DSC00224

Κόλαφος υπήρξε η γενικότερη στάση του δημοτικού συμβουλίου στα κρίσιμα θέματα αυτού, όπως η έγκριση ή μη της μελέτης για την χωροθέτηση μικρού βιολογικού στην Σχίζα και η αύξηση των τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού κατά 50% στις οικίες και 100% στους επαγγελματικούς χώρους.Και δεν ήταν τα μόνα θέματα που το δ.σ. της περασμένης Κυριακής καταψήφισε. Υπερψήφισε ωστόσο ομόφωνα τις μελέτες (πλατεία Σπαρτοχωρίου, Μουσεία Κατωμερίου και Βαθέος, συνεχίζοντας τον σχεδιασμό της προηγούμενης δημ. αρχής). Ας τα δούμε πιο αναλυτικά και με τα σχετικά βίντεο:

Προ ημερήσιας διάταξης/ ενημέρωση Δημάρχου:




Ημερήσια διάταξη:
Με σχετική (οριακή) πλειοψηφία 6-5 πέρασε η τροποποίηση (6η) του προϋπολογισμού.

Στο τρίτο θέμα, αυτό της ΜΠΕ της μονάδας βοθρολυμάτων στην Σχίζα είχαμε τους πρώτους τριγμούς. Μετά την παρουσίαση του μελετητή κου Φωτόπουλου (γνωστός μας από την ημερίδα για τους βιολογικούς που είχε διοργανώσει η πρώην δημ. αρχή) εγέρθηκαν πολλές ενστάσεις. Αίσθηση προκάλεσε η εμπεριστατωμένη τοποθέτηση του επικεφαλής της Αντιπολίτευσης κου Ζαβιτσάνου όπου εξηγήθηκαν με στέρεα επιχειρήματα (οικονομικά, κοινωνικά και τεχνικά) οι λόγοι καταψήφισης της μελέτης, ενώ αντιπροτάθηκε το ποσό που θα δαπανηθεί για μελέτες να ωριμάσει τον φάκελο για τον κεντρικό βιολογικό στο λαγκάδι της Μάρως:




Ο κος Ζαβιτσάνος:





Ιδιαίτερη αίσθηση βέβαια προκάλεσε και η τοποθέτηση του Αντιδημάρχου κου Θ.Κονιδάρη που οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι είπε τα «σύκα-σύκα και την σκάφη-σκάφη», κάνοντας την αυτοκριτική της δημοτικής αρχής για τους χειρισμούς στο θέμα. Η λευκή ψήφος που έδωσε τελικά(αφού πρότεινε να επανεξεταστεί το όλο θέμα, για μια σειρά λόγους) φάνηκε να εκπλήσσει δυσάρεστα τον κο Δήμαρχο, μολονότι είχε διαφανεί από την τοποθέτησή του αντιδημάρχου η πρόθεσή του:



Ο δ.σ. κος Π.Κονιδάρης:

Υπόλοιποι δημ. σύμβουλοι και ψηφοφορία:

Μελέτες για μουσεία- πλατεία Σπαρτοχωρίου, οι οποίες ψηφίστηκαν ομόφωνα:








\

Η δεύτερη ψυχρολουσία για τις εισηγήσεις του κου Δημάρχου υπήρξε στο θέμα των τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού όπου ακολούθησε θυελλώδης αντιπαράθεση. Εκεί ο κος Δάγλας, ενώ πρότεινε αυξήσεις μέχρι και 100%(!!) δήλωσε, ωστόσο, ότι η παράταξή του… δυσκολεύεται σε αυτό το θέμα. Αυτό το τελευταίο φάνηκε περίτρανα όταν το θέμα καταψηφίστηκε πανηγυρικά (6 κατά 3 λευκά, 2 υπέρ) και οι Μεγανησιώτες γλίτωσαν (τουλάχιστον για την ώρα) το εξωφρενικό αυτό χαράτσι:











Για τους κοινόχρηστους χώρους (όπου καταψηφίστηκε η πρόταση για μια νέα θέση καντίνας στον Άη- Γιάννη):



Σε κάθε περίπτωση ένα αξιομνημόνευτο δημοτικό συμβούλιο που εμφάνισε τις πολλές ρωγμές στην παράταξη του κου Π. Δάγλα (στην ουσία τον εξέθεσε), αλλά ταυτόχρονα έδειξε και το γιατί ένα δημοτικό συμβούλιο είναι κυρίαρχο όργανο σε έναν Δήμο και μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο, τόσο θετικό όσο και αποτρεπτικό.