Ξανά χωρίς γιατρό το νησί. Και μη χειρότερα…

images

Χωρίς γιατρό έμεινε το νησί για 2 μέρες, αφού το ΠΕΣΥ αποφάσισε, για να καλύψει τα τεράστια κενά του Νοσοκομείου της Λευκάδας να κάνει μπαλάκι τους αγροτικούς γιατρούς (ή τελοσπάντων όσους έχουν απομείνει στον νομό, αφού κι εκεί υπάρχουν πολλά κενά). Μεταξύ αυτών και τον αγροτικό του Μεγανησίου κο Γ. Μπουλιέρη, ο οποίος (έχοντας γίνει μπαλάκι του πινγκ-πονγκ) επιστρέφει σήμερα το μεσημέρι. Ο Γενικός Ιατρός απουσιάζει μέχρι τις 11 του μήνα με κανονική άδεια, οπότε γίνεται κατανοητό ότι το νησί έμεινε παντελώς ακάλυπτο ιατρικά (και όχι με ευθύνη των γιατρών, να το υπογραμμίσουμε αυτό).

Το αποτέλεσμα ήταν να έχουμε χτες αργά το βράδυ έναν θάνατο συντοπίτη μας, όταν το σκάφος αρνήθηκε να τον μεταφέρει χωρίς ιατρική συνοδεία, και σήμερα το πρωί ένα περιστατικό κατάγματος που και τα δύο δεν έτυχαν ιατρικής αντιμετώπισης. Και μπορεί το Ελληνικό Σύστημα Υγείας να πνέει τα λοίσθεια, αλλά υπάρχει και άλλος τρόπος να το ενεργοποιείς, αρκεί να ξέρεις και να θέλεις. Στο Μεγανήσι, δυστυχώς, κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Είναι εξάλλου νωπές οι προειδοποιήσεις δημοτικού συμβούλου προς τον κο Δήμαρχο για το τι επρόκειτο να συμβεί, ο οποίος σύμβουλος αποδείχτηκε, δυστυχώς, Κασσάνδρα.

Ο αγροτικός ιατρός θα συνεχίσει να εκτελεί εφημερίες στο Νοσοκομείο για όλον τον Γενάρη (και βλέπουμε), η δεύτερη θέση του αγροτικού…αγνοείται η τύχη της (και ΑΝ θα τον στείλουν) και γενικά ο καλός Θεός να βάλει το χέρι Του…