Κοπή Πίτας Πολιτιστικού Συλλόγου Επτανησίων Γαλατσίου

Φίλες και φίλοι,
Ο Σύλλογος των Επτανησίων της πόλης μας, και αυτή την χρονιά θα κόψει την παραδοσιακή πρωτοχρονιάτικη πίτα του σε μια μεγάλη γιορτινή εκδήλωση στην φιλόξενη αίθουσα ΄ΘΑΝΟΣ ΚΩΤΣΟΠΟΥΛΟΣ στο ισόγειο του Δημαρχείου της πόλης μας. ( Αρχιμήδους και Ιπποκράτους ) ώρα 19.00 το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016.
Σε αυτή την εκδήλωση θα κάνει την παρθενική της εμφάνιση η νεοσύστατη μικτή τετράφωνη χορωδία του Συλλόγου μας υπό την διεύθυνση ενός κορυφαίου Πανελλαδικά μαέστρου κ. Γιάννη Λαζαρίδη. Θα τραγουδήσει κάλαντα και τραγούδια από τα Επτάνησα και γενικότερα γνωστές επιτυχίες. Σας περιμένουμε να παρακολουθήσετε την χορωδία μας και να χειροκροτήσετε την αξιέπαινη προσπάθεια της να ανταποκριθεί με αξιοπρέπεια στο χορωδιακό τραγούδι.Η Χορωδία μας θα σας τραγουδήσει:

-Κάλαντα Κέρκυρας
-Κάλαντα Κεφαλλονιάς
-Κάλαντα Ζακύνθου
-Νανούρισμα
-Συννεφιασμένη Κυριακή
-Μενεξέδες και ζουμπούλια
-Ξανθούλα
-Απόψε την κιθάρα μου

Θα παρακολουθήσετε ένα δεκάλεπτο video με φανταστικές εικόνες από τα Επτάνησα με μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα και Μάνου Χατζιδάκη.Το video επιμελήθηκε το Δ.Σ του Συλλόγου και η διάρκεια του δεν υπερβαίνει τα δέκα περίπου λεπτά.

Θα παρακολουθήσετε επίσης και αυτήν την φορά το φανταστικό χορευτικό μας να εκπροσωπεί επάξια τα Επτάνησα και τον Συλλογό μας ,με αντιπροσωπευτικές στολές των Κυθήρων και των Δωδεκανήσων να σας παρουσιάζει αντίστοιχα παραδοσιακούς χορούς από τα Κύθηρα :

-Παπαδοπαναγιώταινα
-Κόκινο σπαλέτο
– Μεσαρίτικος
– Ποταμίτικος
-ΆΙ Γιώργης

και τα Δωδεκάνησα:

– Νανού Σύμης
-Ίσσος Σύμης
– Σπερβέρι Ρόδου
– Ερήνη Τήλου
– Καμάρες Τήλου
– Μηχανικός Καλύμνου
– Απτάλικος Ρόδου
– Σούστα Ρόδου

Και φυσικά θα παρακολουθήσετε με την λαμπρότητα που επιβάλετε το τελετουργικό της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίττας.
Επίσημοι προσκεκλημένοι μας προσωπικότητες από τα Επτάνησα, το Δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας, πρόεδροι και εκπρόσωποι πολιτιστικών και πολιτικών φορέων της περιοχής μας, και φυσικά όλοι εσείς Επτανήσιοι και φίλοι μας με τις οικογενειές σας.
Σας περιμένουμε να, να σας προσφέρουμε πίτα, κουραμπιέδες, μελομακάρονα και αναψυκτικά, και να ανταλλάξουμε ευχές για την καινούργια χρονιά να είναι γεμάτη από υγεία για όλο τον κόσμο, να μας χαρίσει οικογενειακή ευτυχία, και φυσικά να σκορπίσει ειρήνη στον πλανήτη μας.
Ελπίζουμε ότι και αυτή την χρονιά θα ανταποκριθούμε με απόλυτη επιτυχία και σε αυτή την εκδήλωση μας, και θα φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης και της στήριξης που μας παρέχετε.

Με εκτίμηση
Γιάννης Ζαβιτσάνος
Πρόεδρος Δ.Σ

PSEG Programa

Πηγή: Γαλατσιώτικοι Αντίλαλοι