Η επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου προς το ΔΣ

Ζητήσαμε από τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου και μας απέστειλε την επιστολή η οποία διαβάστηκε στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο. Την καλύψαμε ασφαλώς με βίντεο αλλά… scripta manent!

EESDM-565x350

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ

Προς. Κ. Δήμαρχο και Δημοτικούς συμβούλους Δήμου Μεγανησίου

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ
Κυριοι σημερα συνεδριαζετε με θεμα μεταξυ αλλων την αυξηση των Δημοτικων τελων.
Και αυτό γιατι στην προηγουμενη ψηφοφορια η αρχικη εισηγηση δεν ψηφιστηκε με τα γνωστα επακολουθα.
Δεν θα σταθουμε στο τυπικο της απορριπτικης απαντησης της αποκεντωμενης και αυτό γιατι απλα δεν θα επρεπε να εχουμε φτασει εκει.
Και λεμε δεν θα επρεπε γιατι αυτό το μειζον κοινωνικο θεμα επρεπε εξ αρχης να ειχε τεθει σε ανοικτη διαβουλευση και όχι βεβαια να γινει προσπαθεια ψηφισης του με προταση-εντολη.
Δυστυχως και με ευθυνη της Δημοτικης αρχης δεν κληθηκαμε ουτε μια φορα ώστε να καταθεσουμε τις αποψεις μας και μεσα από ένα γονιμο διαλογο να βρουμε λυσεις κοινα αποδεκτες και βιωσιμες.
Κυριοι σε παρα πολλους Δημους στην χωρα την περιοδο αυτή για το συγκεκριμενο θεμα εχουν ληφθει αποφασεις μηδενικης αυξησης ακομα και μειωσης των τελων σε σχεση με τα προηγουμενα χρονια.
Ενδεικτικα αναφερουμε –Δημος Θεσσαλονικης,Μεσολογγιου,Αμπελοκηπων,Ηρακλειου Αττικης,Εορδαιας,Λειβαδιας,Αχαρνων κ.α.
Και αυτό εγινε σε μια λογικη συμπαραστασης προς τις επιχειρησεις –δημοτες τους οι οποιοι
Αντιμετωπιζουν μειωσεις τζιρου μαζι με αυξανομενους φορους από την κεντρικη κυβερνηση.
Κατι τετοιο δεν βλεπουμε σ΄εσας.Και αυτό μας προβληματιζει σε σχεση με τις πραγματικες προθεσεις σας .
Κυριοι του Δημου Μεγανησιου που σκεφτηκατε ή θα ψηφισετε αυτά τα μετρα ειτε
ειστε εκτος πραγματικοτητας, ειτε ειστε αναλγητοι όταν στρεφεστε με αυτόν τον τροπο εναντιον των δημοτων που σας εξελεξαν για να τους εκπροσωπειτε και να τους υπερασπιζεσθε.
Αυτές οι ενεργειες ανεβαζουν το κοστος λειτουργιας των επιχειρησεων μας και θετουν σε κινδυνο τις ηδη υπαρχουσες θεσεις εργασιας. Αποτελουν τροχοπεδη για την αναπτυξη και την δημιουργια νεων θεσεων εργασιας και επιπροσθετα μειωνουν την αγοραστικη δυναμη-την οποια εχει μεινει –των δημοτων και μας οδηγουν σ ένα φαυλο κυκλο συρρικνωσης της τοπικης οικονομιας.

Σας ζηταμε λοιπον να σταματησετε κάθε σκεψη και κάθε συζητηση για αυξηση Δημοτικων τελων εν μεσω της χειροτερης οικονομικης καταστασης σε οσες επιχειρησεις εχουν καταφερει να επιβιωνουν ακομη.