Κοπή Πίτας Πολιτιστικού Συλλόγου Επτανησίων Γαλατσίου

Εντυπωσιακή υπήρξε η γιορτινή εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Επτανησίων στο Γαλάτσι το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016 στην κατάμεστη όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια αίθουσα του πολιτιστικού οργανισμού του Δήμου Γαλατσίου ΘΑΝΟΣ ΚΩΤΣΟΠΟΥΛΟΣ στο ισόγειο του Δημαρχείου της πόλης.

Η διοίκηση του Επτανησιακού Συλλόγου με άψογη όπως πάντα οργάνωση έκοψε την πίττα του Συλλόγου και παρουσίασε ένα υπέροχο πρόγραμμα.

Για πρώτη φορά έκανε την εμφανισή της η νεοσύστατη μικτή τετράφωνη χορωδία του Συλλόγου όπου και εντυπωσίασε ερμηνεύοντας Επτανησιακά κάλαντα και γνωστές επιτυχίες. Μαέστρος της ο κ. Γιάννης Λαζαρίδης.Στο πιάνο ήταν  η κ. Φιφίκα Μπουρσιανού.Την ευθύνη της χορωδίας έχουν ο πρόεδρος κ. Ζαβιτσάνος και ο αντιπρόεδρος κ. Κορφιάτης.Είναι η πρώτη χορωδία σε επίπεδο φορέων του δήμου και η δεύτερη στην ευρύτερη περιοχή μετά την δημοτική χορωδία. Όπως είπε λίγο αργότερα στην ομιλία του ο πρόεδρος κ. Ζαβιτσάνος στόχος του Επτανησιακού Συλλόγου είναι να αναδείξει το χορωδιακό τραγούδι και πέραν του ιστού της πόλης.  Να είστε βέβαιοι  είπε, ότι αυτό αποτελεί το μεγάλο στοίχημα για τον πολιτιστικό Επτανησιακό Σύλλογο απόλυτα εφικτό στα πλαίσια των δυνατοτήτων του.

Η τέχνη του χορωδιακού τραγουδιού συνέχισε λέγοντας, διαχρονική αξία έρχεται να γεμίσει τη ζωή μας ομορφιά και ενδιαφέρον. Έρχεται να εμπνεύσει, να μεταμορφώσει, να θεραπεύσει, να χτίσει καινούργιες γέφυρες επικοινωνίας και συνεργασίας. Το χάρισμα κάθε ανθρώπου να είναι δημιουργός εκφραστής και φορέας πολιτισμικών αξιών αναδεικνύεται μέσα από τη συλλογικότητα του ομαδικού χορωδιακού τραγουδιού .

Λίγο αργότερα ο Επτανησιακός Σύλλογος έκανε προβολή video που επιμελήθηκε το ΔΣ με πανέμορφες εικόνες από τα Επτάνησα.

Το χορευτικό τμήμα και αυτή την χρονιά εντυπωσίασε χορεύοντας παραδοσιακούς χορούς των Κυθήρων αλλά και της Δωδεκανήσου.Χοροδηδάσκαλος είναι ο κ. Γκούλτας και υπεύθυνοι οι κ. Γραικούση ο κ. Κονδύλης και η κ. Γαστεράτου.

Ευχές απηύθυνε στους παρισταμένους για την καινούργια χρονιά κόβοντας την πρωτοχρονιάτικη πίτα  ο πρόεδρος κ. Γιάννης Ζαβιτσάνος να υπάρξει ειρήνη,αγάπη,ευημερία και οικογενειακή ευτυχία..Κάνοντας λόγο στον πολιτισμό είπε:Ευχή μας την καινούργια χρονιά ο πολιτισμός και το θάρρος της αλήθειας , να προβάλουν σθεναρή αντίσταση στην οικονομική κρίση ,και να απαντούν στην πολιτιστική παρακμή και την αμφισβήτηση των ηθικών αξιών που μας απειλούν,που απειλούν τις μνήμες και τις παραδώσεις μας –

Ευχές απηύθυνε στους παρισταμένους ο Δήμαρχος της πόλης κ. Γιώργος Μαρκόπουλος,ο πρώην πρόεδρος της βουλής των Ελλήνων κ. Απόστολος Κακλαμάνης,και ο Υφυπουργός εσωτερικών κ. Γιάννης Μπαλάφας

Στην εκδήλωση του Επτανησιακού Συλλόγου παρέστησαν Ο δήμαρχος κ. Γιώργος Μαρκόπουλος,ο πρώην πρόεδρος της βουλής των Ελλήνων κ. Απόστολος Κακλαμάνης,ο Υφυπουργός εσωτερικών κ. Γιάννης Μπαλάφας,οι αντιδήμαρχοι οικονομικών κ. Βασίλης Δερεδίνης,καθαριώτητας κ. Παναγιώτης Δαβίλας, Κοινωνικών υπηρεσιών κ. Μάνος Ελευθερίου οι επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων κ. Νίκος Μαγκανάρης,κ. Σπύρος Παναγιώτου,κ. Κώστας Ζώμπος,κ. Γρηγόρης Χαραλαμπίδης,οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.Μπάστας,Οικονόμου,Αγγελική Ζήκου,Μαίρη Δάσκα, και ο κ.Παπαδοκωστόπουλος. Επίσης παρέστησαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κερκυραίων κ. Παργινός, η πρόεδρος της Κερκυραικής Εστίας κ. Λίνα Βέργη,οι πρόεδροι των πολιτιστικών φορέων του δήμου των Θεσσαλών κ. Κουσαίτης των Κρητών κ. Χαρισάκης,των Πελοποννησίων κ. Μπελίτσης,των Ηπειρωτών κ. Χρηστάκος των Ρουμελιωτών ο Γραμματέας κ. Φλώρος της ΔΡΑΣΗΣ κ. Βινιεράτος,και του Εξωραιστικού πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Γαλατσίου κ. Πάσχος. Από τον τοπικό τύπο ο εκδότης της εφημερίδας ΓΡΑΜΜΗ κ. Γιώργος Τζίμας.

 

DSCN0662!

Περισσότερο οπτικοακουστικό υλικό στην Ιστοσελίδα Γαλατσιώτικοι Αντίλαλοι