Δελτίο τύπου βουλευτή για την ποσόστωση στις Πανελλήνιες

18_nd_kentriki_proeklogiki

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ι. ΚΑΒΒΑΔΑΣ
Βουλευτής Ν. Λευκάδας
αν. Γραμματέας Κ.Ο Νέας Δημοκρατίας

Αθήνα 22 Ιανουαρίου 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: -Με τη μέθοδο τη ποσόστωσης οι πανελλήνιες εξετάσεις για τους μαθητές της Λευκάδας εφέτος.
-Μετεγγραφές φοιτητών
Τη διαβεβαίωση ότι θα εφαρμοστεί η μέθοδος της ποσόστωσης για την εισαγωγή των υποψηφίων μαθητών της Λευκάδας στα Α.Ε.Ι και Α.Τ.Ε.Ι της χώρας, έδωσε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης στον Βουλευτή Λευκάδος Θανάση Καββαδά.
Η σχετική νομοθετική ρύθμιση είναι σχεδόν έτοιμη και αναμένεται να ψηφιστεί το αργότερο έως τα μέσα Φεβρουαρίου από τη Βουλή.
Σύμφωνα με τον υπουργό η ρύθμιση αφορά τους τελειόφοιτους Λυκείου του 2016 αλλά και τους απόφοιτους του Λυκείου του νομού Λευκάδας παλαιότερων ετών, που θα δώσουν και εφέτος πανελλήνιες εξετάσεις.

Σε ό,τι αφορά τις μεταγραφές ο κ. Καββαδάς εξήγησε στον υπουργό το πρόβλημα που έχει προκύψει με τις μεταγραφές των σπουδαστών από τη Λευκάδα, ότι η προθεσμία για την κατάθεση των ηλεκτρονικών αιτήσεων εξέπνεε στις 16/11/2015, δηλαδή μια ημέρα πριν το σεισμό που έπληξε το νησί, με αποτέλεσμα να μη συμπεριλαμβάνεται στα δικαιολογητικά τους η δυσμενής εξέλιξη, που είναι καταλυτική για την έγκριση των αιτήσεων.
Ο υπουργός σύνεστησε στον κ. Καββαδά, οι φοιτητές που έχει απορριφθεί η αίτησή τους, να υποβάλλον νέα αίτηση επανεξέτασης του αιτήματός τους, με αριθμό πρωτοκόλλου (όχι ηλεκτρονικά) στην Επιτροπή Κατ΄ Εξαίρεσην Μετεγγραφών.
Στη νέα αίτηση θα πρέπει να συμπεριλάβουν τους επιπρόσθετους λόγους (εν προκειμένω το σεισμό).

Σημειώνεται ότι για τα ανωτέρω θέματα ο κ. Καββαδάς έχει καταθέσει Ερώτηση στο υπουργό Παιδείας, στις 22 Δεκεμβρίου 2015.