Το ψήφισμα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για το ενδεχόμενο υποβάθμισης του σχολείου

dimotikoSxoleio

ΨΗΦΙΣΜΑ- ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ

Όπως πληροφορηθήκαμε, κάτι που διασταυρώσαμε από τον ίδιο τον Προϊστάμενο Α’Βάθμιας Εκπαίδευσης κο Σάντα ο σχεδιασμός για το Δημοτικό Σχολείο Μεγανησίου είναι η μετατροπή του από 4/θέσιο σε 3/θέσιο.
Αυτή δεν είναι μια ενέργεια που απλά μας ενοχλεί, είναι μια ενέργεια που ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
Η περαιτέρω υποβάθμιση του σχολείου μιας νησιωτικής και παραμελημένης από το κράτος περιοχής, όπως είναι το Μεγανήσι, θα σημαίνει αυτόματα και την ερήμωση του νησιού μας. Η υποβάθμιση του σχολείου μας σε 3/βάθμιο, θα του στερήσει τις ειδικότητες που τόσο έχουν ανάγκη τα παιδιά μας και που, λόγω γεωγραφικών περιορισμών, δεν υπάρχει άλλος τρόπος να τις ικανοποιήσουν.
Μήπως τα δικά μας παιδιά δεν έχουν σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους Νόμους τα ίδια δικαιώματα με τα παιδιά των πόλεων; Μήπως θα έπρεπε να τα έχουμε ρίξει στον Καιάδα; Αιδώς κύριοι!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: ίση αντιμετώπιση και για τα παιδιά του Μεγανησίου και αναβάθμιση και όχι υποβάθμιση του σχολείου μας.
Είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε ό,τι μας αναλογεί με κάθε μέσο και τρόπο, είτε αυτό σημαίνει κλείσιμο του σχολείου μας, είτε κατάληψη στην Α’Βάθμια, είτε κλείσιμο της γέφυρας της Λευκάδας, είτε οποιοδήποτε άλλο μέσο χρειαστεί, ώστε να διασωθεί η Εκπαίδευση σε τούτο το νησί.
Το παρόν θα κοινοποιηθεί σε κάθε τοπικό αρμόδιο φορέα (Βουλευτή, Περιφερειάρχη, Δήμαρχο κτλ). Οι κινητοποιήσεις μας θα είναι άμεσες και δυναμικές γιατί το θέμα είναι μείζον, όχι μόνο για τον Σύλλογό μας, αλλά για όλη την κοινωνία του Μεγανησίου.

Το ΔΣ