Και νέα ανεξαρτητοποίηση δημοτικού συμβούλου, αυτή την φορά του Πάνου Ι. Κονιδάρη

1495490_801070199908226_218125225_n

Στο δημοτικό συμβούλιο που τέλειωσε πριν λίγο πέρασε η απόφαση της αύξησης των δημοτικών τελών με οριακή πλειοψηφία (6 υπέρ- 6 κατά, αλλά μετράει επιπλέον η ψήφος του Προέδρου του ΔΣ). Για το επεισοδιακό αυτό συμβούλιο και το τι διεμείφθη θα επανέλθουμε όταν θα αναρτηθεί το σχετικό βίντεο.

Το απρόσμενο ωστόσο -όπως φάνηκε- γεγονός για πολλούς, αν και όχι για όλους,  που προηγήθηκε του ΔΣ, ήταν η ανεξαρτητοποίηση του δημοτικού συμβούλου της συμπολίτευσης κου Πάνου Ι. Κονιδάρη.

Η επιστολή που διαβάστηκε από τον Πρόεδρο του σώματος και την οποία ο ίδιος ο σύμβουλος ανέρτησε στην σελίδα του στο f/b έχει ως εξής:

«Προς πρόεδρο Δημοτικού Συμβούλιου δήμου Μεγανησιου

Πριν δύο χρόνια περίπου, ήμουν ένας από εκείνους που φτιάξαμε μία ομάδα με σκοπό, μέσα από την ομαδικότητα και τη συνεργασία, να δουλέψουμε πάνω στην ανάπτυξη του νησιού μας.

Με γνώμονα την ομαδικότητα και την τρελή αγάπη όλων μας για το νησί μας, ανιδιοτελώς παρέδωσα την αρχηγία της ομάδας στο σημερινό Δήμαρχο, κάτι που τόσο ποθούσε, και της έδωσε το όνομα «Μεγανήσι με όραμα».

Σήμερα, η διαρχία στο Δήμο, ο τρόπος λήψης των αποφάσεων – ενός ανδρός αρχή ή δύο κάποιες φορές, η εμμονή πάνω σε θέματα κάθαρσης με σκοπό να εκβιαστούν συνειδήσεις, καθώς επίσης η αδυναμία υποστήριξης των αρμοδιοτήτων μου από τον Δήμο (αναφέρω ως παράδειγμα ότι ως Πρόεδρος της σχολικής επιτροπής παρακαλούσα τον Δήμαρχο επί έξι ολόκληρους μήνες για γραμματειακή υποστήριξη με ότι αυτό συνεπάγεται για τη λειτουργία της επιτροπής), με οδηγούν στο να δηλώσω, ως δημιουργικός άνθρωπος, όπως η μέχρι τώρα πορεία μου αποδεικνύει και με ελευθερία σκέψης, την ανεξαρτητοποίησή μου από τον συνδυασμό με τον όποιο εκλέχτηκα «Μεγανήσι με όραμα».

Ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος από σήμερα και στο εξής, μη έχοντας ανάγκη την αυτοπροβολή, θα είμαι όπως και πριν δίπλα στους συμπολίτες μου και στο νησί μας, σε οτιδήποτε και να μου ζητηθεί, από μία απλή διακομιδή ασθενή ως και την οποιαδήποτε κίνηση που θα έχει σκοπό την ανάπτυξη του νησιού μας.

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Κονιδάρης του Ιωάννη»

Μετά και την παραπάνω εξέλιξη οι δημοτικές ομάδες έχουν διαμορφωθεί ως εξής:

Συμπολίτευση: 5 σύμβουλοι

Αντιπολίτευση: 5 σύμβουλοι

Ανεξάρτητοι: 3 σύμβουλοι.

Φυσικά είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι ανάλογο…