Οικολογική καταστροφή στην Λίμνη του Μπαμπαρέζου…

DSC00286

Μιας μεγάλης έκτασης οικολογική καταστροφή επιτελέσθηκε σήμερα στην όμορφη και γραφική παραλία «Λίμνη του Μπαμπαρέζου», μετά το Φανάρι. Μπουλντόζα αγνώστων στοιχείων χειριστή μετέφερε τεράστιες ποσότητες αδρανών υλικών μέσα στην βαλτώδη λίμνη, που αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα της εν λόγω παραλίας, σε μια προσπάθεια να την μπαζώσει.

DSC00287

Τις ενέργειες αυτές αντιλήφθηκε διερχόμενο σκάφος που ειδοποίησε αμέσως τον Δήμο και την Αστυνομία. Στο σημείο κατέφθασαν ο δήμαρχος, αιρετοί και πλήθος κόσμου, μαζί φυσικά με ισχυρή αστυνομική δύναμη. Οι ένοχοι (φυσικός και ηθικός αυτουργός) είχαν ωστόσο προλάβει να απομακρυνθούν, προφανώς ειδοποιημένοι από κάπου. Οι εκτεταμένες επιχωματώσεις όμως παρέμειναν για να μαρτυρήσουν το μέγεθος της καταστροφής, που ομολογουμένως θα μπορούσε να είναι και χειρότερη. Και δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται κάτι τέτοιο…

DSC00288DSC00289

Να σημειωθεί ότι η εν λόγω Λίμνη είναι χαρακτηρισμένη ως «φυσικός βιότοπος», ένας από τους ελάχιστους που έχει το Μεγανήσιαπό το Υπουργείο Περιβάλλοντος και είναι ασφαλώς εντεγμένος και στο «δίκτυο Natura 2000». Δεν γνωρίζω σε ποιο βαθμό η βλάβη είναι ανήκεστη. Γνωρίζω όμως ότι θα δοθούν άμεσα καταθέσεις και θα επιληφθεί εισαγγελέας, καθώς  σύμφωνα με επίσημα χείλη ο ένοχος του οικολογικού εγκλήματος, μάλλον είναι ήδη γνωστός.

DSC00290

 

DSC00292

Και δυο ερωτήματα:

Άραγε αυτή είναι η ανάπτυξη που οραματίζονται όσοι επενδύουν τα λεφτά τους σε ακίνητη περιουσία στο Μεγανήσι;

Και πώς θα απαντήσει σε ένα τέτοιο «μοντέλο ανάπτυξης» η τοπική κοινωνία;

DSC00291Αυτή η τελευταία φωτογραφία είναι προς την παραλία, αφού γυρίσαμε την πλάτη στο έγκλημα. Κρίμα δεν είναι;