Ανακοίνωση δημ. παρ. «Μεγανήσι- μαζί στο Μέλλον» για το σημερινό δημ. συμβούλιο

50193_112911555434725_3584_n

Ανακοίνωση παράταξης

«Μεγανήσι- Μαζί στο Μέλλον»

  Αυτό που ζούμε πια στο Μεγανήσι δεν έχει προηγούμενο. Για πολλοστή φορά ο κος δήμαρχος, ανίκανος να περάσει θέμα στο δημοτικό συμβούλιο το επαναφέρει ξανά και ξανά, είτε αυτό είναι νόμιμο, είτε όχι!

Έτσι και στο τελευταίο συμβούλιο, επειδή η εισήγησή του (για το θέμα της σύμβασης με ιδιώτη για την μεταφορά των απορριμμάτων) δεν απέσπασε την απόλυτη πλειοψηφία που είχε ανάγκη, επαναφέρει το θέμα παρανόμως (διότι δεν παρήλθαν 2 μήνες από την καταψήφισή του) και απ’ ότι φαίνεται θα το επαναφέρει ες αεί, ενδεχομένως διανθισμένο με απειλές και εκβιασμούς τύπου «Αποκεντρωμένης», μέχρι να περάσει. Ως εδώ! Η παράταξή μας είναι αποφασισμένη να πάψει να συμμετέχει σε μια τέτοια ιλαροτραγωδία και έχει να δηλώσει τα εξής:

 

  • Αρνούμαστε να γίνουμε μέλη του θεάτρου σκιών ή παλιάτσοι σε περιοδεύον τσίρκο, όπως μας καλεί να κάνουμε κάθε τρεις και λίγο ο κος δήμαρχος.
  • Αρνούμαστε να δεχτούμε την υποβάθμιση του δημοτικού συμβουλίου και του ρόλου των συμβούλων κατ’ αυτόν και κατά πολλούς άλλους τρόπους, των οποίων, δυστυχώς, έχουμε γίνει μάρτυρες.
  • Καταγγέλουμε το ότι το θέμα έρχεται παρανόμως στο δημοτικό συμβούλιο, με μια μικρή προσθήκη στην εισήγησή του, αλλά ουσιαστικά απαράλλαχτο, πέντε μόλις μέρες από την καταψήφισή του. Εδώ έχει ευθύνη και ο κος Πρόεδρος του δ.σ.
  • Απορρίπτουμε την εισήγηση όπως επανέρχεται, όχι μόνο γιατί εξακολουθεί να είναι πλημμελής και προχειρογραμμένη, όχι μόνο γιατί συνεχίζει να μην ικανοποιεί τις απαιτήσεις του νόμου που η ίδια επικαλείται, αλλά και επειδή εξακολουθεί να κρύβει από τους Μεγανησιώτες πόσο θα στοιχίσει συνολικά το μάρμαρο της μεταφοράς των απορριμμάτων- και φυσικά ποια υποζύγια θα το πληρώσουν.
  • Διατηρούμε όλες τις απόψεις, επιχειρήματα και αιτιάσεις που αναπτύξαμε στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο και δεν άλλαξε κάτι ώστε να αλλάξει η πολιτική μας στάση, εξάλλου δεν φημιζόμαστε για τέτοιου είδους συμπεριφορές.
  • Επιπλέον, η συνολική απαξίωση προς την Αντιπολίτευση για κάθε σοβαρό ζήτημα που απασχολεί τον τόπο, συνεχίζεται! Ακόμα και για το θέμα των σκουπιδιών για το οποίο καλό θα ήταν να σέβεται κανείς την άποψη, την εμπειρία και την προσφορά της μέχρι τώρα.
  • Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, έχουμε και το κερασάκι στην τούρτα! Ενώ στο τελευταίο συμβούλιο, τόσο ο κος δήμαρχος, όσο και ο κος Πρόεδρος του ΔΣ δεσμεύτηκαν δημοσίως να φέρουν το θέμα του «Φαναριού» στο επόμενο δημ. συμβούλιο, όπως ζήτησε η Αντιπολίτευση, αυτό μυστηριωδώς εξηφανίσθη από την νέα πρόσκληση και αγνοείται η τύχη του! Πλήρης δηλαδή ασυνέπεια και απαξίωση.

Για όλους αυτούς τους λόγους και διασώζοντας την αξιοπρέπεια των δημοτικών συμβούλων μας, θα απεχούμε από το συμβούλιο-παρωδία, κι ας αναλογιστούν οι Μεγανησιώτες ποιός ή ποιοί ευθύνονται για μια τέτοια κατάντια του ανώτερου δημοκρατικού οργάνου του Δήμου μας, πριν καλά-καλά συμπληρωθούν 2 χρόνια από την ανάληψη της δημοτικής αρχής από τον κο Δάγλα.