Πολιτική εκδήλωση στο Βαθύ Μεγανησίου διοργάνωσε η ΤΕ Λευκάδας του ΚΚΕ

1_μεγανησι_ΚΚΕ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πολιτική εξόρμηση του ΚΚΕ στη Λευκάδα για την οργάνωση της εργατικής λαϊκής πάλης ενάντια στο νέο πακέτο μέτρων που διαπραγματεύεται η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την ΕΕ και το ΔΝΤ, η οποία ξεκίνησε στα μέσα της βδομάδας με περιοδείες σε χώρους δουλειάς καθώς και με συγκεντρώσεις-ομιλίες σε χωριά και θα κορυφωθεί αύριο, Δευτέρα 20 Μάρτη, με πικετοφορία στις 7:00 μ.μ. στον Άη Μηνά.

3_μεγανησι_ΚΚΕ

Στα πλαίσια αυτά το Σάββατο, 18 Μάρτη, κλιμάκιο της ΤΕ Λευκάδας του ΚΚΕ μετέβηκε στο Μεγανήσι όπου πραγματοποιήθηκε ομιλία-συζήτηση στο Βαθύ. Στη συγκέντρωση παρουσιάστηκαν επίσης οι θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 20ο Συνέδριο.

2_μεγανησι_ΚΚΕ

Την εκδήλωση άνοιξε ο Παναγιώτης Κονιδάρης που είπε:

«Είναι χαρά μας κάθε φορά που τα παιδιά του ΚΚΕ επισκέπτονται το νησί μας. Έχει φτάσει βέβαια πια στα χρόνια της κρίσης το ΚΚΕ να είναι το μοναδικό κόμμα που επισκέπτεται το νησί. Το μοναδικό κόμμα που έχει ακόμα άντερα να λέει την αλήθεια και να την λέει γυμνή όπως είναι. Με σοβαρότητα και συνέπεια, γιατί όλοι οι άλλοι είτε χαθήκανε είτε κρύβονται περιμένοντας τις εκλογές. Το ΚΚΕ λοιπόν δεν περιμένει τις εκλογές. Έχει θέσεις, έχει απόψεις. Τους καλωσορίζουμε κι αυτή τη φορά στο νησί και περιμένουμε να ακούσουμε και μετά να συζητήσουμε μαζί τους όλα αυτά που χρειάζεται το λαϊκό κίνημα, που το προωθούν, που το στηρίζουν – όλοι εμείς πρέπει να το στηρίζουμε. Να συζητήσουμε και με τα νέα πλέον παιδιά που δομούν τις γραμμές του Κόμματος, μπας και αλλάξουν κάποια στιγμή τα μυαλά, μπας και μπατάρει λίγο αυτός ο τόπος για να δει πρόοδο. Αυτό δηλαδή που του στερούν το μεγάλο κεφάλαιο, οι μεγάλες πολυεθνικές κι όλοι αυτοί που μας διοικούν όλα αυτά τα χρόνια».

4_μεγανησι_ΚΚΕ

Την κεντρική ομιλία εκ μέρους της ΤΕ Λευκάδας του ΚΚΕ έκανε ο Βαγγέλης Βερροιώτης. Στο ξεκίνημα της ομιλίας του είπε:

«Ήρθαμε περισσότερο για κουβέντα. Δεν ήρθαμε δηλαδή να τα πούμε, να μας ακούσετε, και να φύγουμε. Μας ενδιαφέρει αυτό πολύ όλη την προσυνεδριακή περίοδο, γιατί επιδιώκουμε κάθε φορά ώστε το Συνέδριο του Κόμματός μας να είναι ένα γεγονός που να αποτελέσει σταθμό στην πάλη του λαού και να δώσει ώθηση -και μέσα από τη συζήτηση- για τη συνέχεια. Η διεξαγωγή ενός Συνεδρίου του ΚΚΕ έχει ιδιαίτερη σημασία για όλο το λαό. Ξεπερνάει ακόμη και τα σύνορα της χώρας μας με δεδομένο ότι πολλά κομμουνιστικά κόμματα σε όλο τον πλανήτη παρακολουθούν την πορεία του ΚΚΕ και το πως επεξεργάζεται τη στρατηγική του. Μια στρατηγική που στοχεύει να κάνει εφικτή την αλλαγή του κόσμου. Να κάνει εφικτή την επανάσταση. Ακόμα και σε συνθήκες, όπως είναι οι σημερινές, που φαίνεται ότι τίποτε δεν κινείται, ότι τίποτε δεν μπορεί να προχωρήσει μπροστά.

Το Συνέδριο του ΚΚΕ, όπως γνωρίζετε, δεν είναι σαν τα συνέδρια των άλλων κομμάτων. Ούτε το κάνουμε για να βγάλουμε αρχηγό, όπως κάνουν τα άλλα κόμματα, που θα έχει εν λευκώ εξουσιοδότηση, ερήμην από τα μέλη τους φίλους και τους οπαδούς, για να υλοποιεί μια προσωπική στρατηγική. Καταλαβαίνετε λοιπόν, και ξεκινάω έτσι, τη σημασία που έχει μέσα σε αυτές τις συνθήκες -της δύσκολης για το λαό, με τα μέτρα που έχουν παρθεί και ετοιμάζονται να πάρουν κτλ.- η διεξαγωγή του 20ου Συνεδρίου του ΚΚΕ.

5_μεγανησι_ΚΚΕ

Το βασικό που θα συζητηθεί στο φετινό Συνέδριο είναι το εξής: Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ. Ένας κόσμος μπορεί να μας ρωτάει στο τι θα μας ωφελήσει εμάς ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ. Κουβεντιάζουμε με κόσμο και μας λένε: Εντάξει παιδιά το ισχυρό ΚΚΕ αφορά εσάς, που είστε με το ΚΚΕ, το ψηφίζετε κτλ., και θέλετε ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ. Εμείς, ο απλός ο κόσμος που δεν έχει ενδεχόμενα καμία σχέση με το ΚΚΕ – εμένα γιατί να με ενδιαφέρει ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ; Αυτό που απαντάμε είναι το εξής: Οι πολιτικές εξελίξεις και η επίθεση ενάντια στο λαό -από κυβέρνηση, ΕΕ και το κεφάλαιο- είναι τέτοια που απαιτεί να διαμορφωθεί γρήγορα -αυτό που θα λέγαμε να έχει γίνει χθες- ένα λαϊκό αντίβαρο. Δηλαδή τι; Ο λαός οργανωμένα να μπορέσει να είναι σε θέση να βάλει ένα φρένο σε αυτή τη κατάσταση που ήδη έχει διαμορφωθεί και σε αυτή που επιδιώκουν να διαμορφώσουν.

Γίνομαι πιο συγκεκριμένος. Κάνουμε τον τελευταίο καιρό μια προσπάθεια πλατιάς συζήτησης με το λαό -αυτές οι συζητήσεις γίνονται παντού σε όλη την Ελλάδα- με άξονα ένα δισέλιδο του Κόμματος, που συμπυκνώνει αυτά που θέλουμε να πούμε στο λαό, και έχει ως βασικό του σύνθημα το «Φτάνει πια!». (σ.σ. Δες εδώ). Μια φράση που την λέει πάρα πολύς κόσμος. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να συζητήσουμε με το λαό με ποιο τρόπο θα γίνει πράξη το «Φτάνει πια». Πολλοί το σκέφτονται, ιδιαίτερα αυτοί που το βιώνουν, οι εργαζόμενοι. Τι συμβαίνει τώρα και που βρισκόμαστε. Όσοι παρακολουθείτε έστω και λίγο ειδήσεις, γιατί υπάρχει πολύς κόσμος που έχει παρατήσει ακόμη κι αυτό, να παρακολουθεί δηλαδή τις εξελίξεις, βλέποντας πως τα μαγειρεύουν και προωθούν την αντιλαϊκή πολιτική. Όποιος όμως παρακολουθεί, έστω και λίγο, θα καταλάβει ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μία νέα αντιλαϊκή επίθεση. Έχουν διαμορφώσει την κατάσταση και τα μέτρα που θα πάρουν μέχρι το 2018 και πλέον συζητούν για από κει και πέρα. Δηλαδή, αυτά που λέγανε ότι μετά το 2018 θα βγούμε στο ξέφωτο κτλ., στο 2019, στο 2020 θα έχουμε γυρίσει στα παλιά ή τουλάχιστον θα είμαστε σε μια πορεία να γυρίσουμε, αποδεικνύονται όλα φούμαρα».

Ο ομιλητής στάθηκε μεταξύ άλλων στη συνέχεια σε πτυχές των Θέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ για το 20ο Συνέδριο, ιδιαίτερα στο κομμάτι εκείνο που αφορά στη στάση των κομμουνιστών στο ενδεχόμενο ενός ιμπεριαλιστικού πολέμου, ενώ απαντήθηκαν στη συνέχεια ερωτήσεις και ακολούθησε διάλογος με τους παρευρισκόμενους.

(Πηγή: www.kolivas.de)