Αφιέρωμα του BasketWorld στο Rising Stars στον μικρό Μεγανησιώτη ανερχόμενο αστέρι Δημήτρη Σκλαβενίτη

Η Ελλάδα αποτελεί μια ανεξάντλητη πηγή ταλέντων και θα ξεκινήσουμε από τα πιο χαμηλά… στρώματα, φτάνοντας στην πολύ νέα γενιά και στον Δημήτρη Σκλαβενίτη. Ένα παιδί που πραγματικά αξίζει ιδιαίτερης προσοχής!

Ο Δημήτρης Σκλαβενίτης του Σπύρου γεννήθηκε στο Μαρούσι στις 16 Οκτωβρίου 2004 και έκτοτε κάνει σημαντικά βήματα προόδου. Το μπάσκετ μπήκε στη ζωή του σε ηλικία μόλις έξι ετών, όταν γράφτηκε στις ακαδημίες του Άρη Γλυφάδας, όπου έκανε με επιτυχία τα πρώτα του βήματα, παίρνοντας τις σωστές βάσεις, πριν πάρει το δρόμο για τον Πρωτέα Βούλας που επένδυσε πολλά πάνω στο ταλέντο του.

Πλέον, είναι 12,5 ετών και αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς. Έχει ύψος 1,65μ, με «άνοιγμα» χεριών 1,70μ. και βάρος 44 κιλά, ενώ φοράει 43 νούμερο παπούτσι.

Οι εμφανίσεις του με τον Πρωτέα είναι σπουδαίες και είναι στις επιλογές της ΕΣΚΑΝΑ, όσον αφορά τις all star ομάδες τους. Είναι ένας από τους πλέι μέικερ με τη μεγαλύτερη προοπτική στη γενιά του. Πολύ δουλευταράς, γρήγορος και εκρηκτικός. Διακρίνεται για την οξυδέρκεια στο παιχνίδι τους και τις πάσες του, ενώ διαθέτει και αξιόλογο σουτ.

Αγαπημένος του παίκτης από το ελληνικό μπάσκετ είναι ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ενώ θαυμάζει πάρα πολύ τονεκρηκτικό γκαρντ, Κάιρι Ίρβινγκ και τον MVP της Ρεάλ Μαδρίτης, Σέρχιο Γιουλ από το ΝΒΑ και την Ευρωλίγκα, αντίστοιχα.

Ας πάρουμε μια… γεύση από τον «θαυματουργό» μικρό:

Πηγή: BasketWorld