Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ): Καταγγελία για τη στάση συνδικαλιστών του «Ενωτικού Μετώπου Εργαζομένων»

das-logotypo

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

(ΔΑΣ – Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΜΕ)

ΓΙΑ ΤΗN ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΤΑΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΤΟΥ «ΕΝΩΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ»

 

Η παράταξη της ΔΑΣ καταγγέλει το πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λευκάδας Βόνιτσας Γ. Καρτάνο ο οποίος απείλησε μέλος της εφορευτικής επιτροπής που έχει εκλεγεί για τη διενέργεια εκλογών για να πάρει τα πρακτικά του Διοικητικού Συμβουλίου και το Καταστατικό του Συλλόγου καθώς και βεβαίωση διαγραφής(!). Μάλιστα, απαίτησε, μέσω δικηγόρου, να του δοθούν τα συγκεκριμένα έγγραφα από τη Γεν. Γραμματέα της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου απειλώντας με παρέμβαση εισαγγελέα(!). Ο εν λόγω συνάδελφος, πρώην μέλος του Συλλόγου Ιδ. Υπαλλήλων, όντας συνταξιούχος, «με το έτσι θέλω» απαιτούσε να παραμείνει στο μητρώο, για να είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές του Συλλόγου. Ο ίδιος, στις περιπτώσεις αρκετών άλλων διαγραφών συναδέλφων συνταξιούχων κλπ που ήταν στο μητρώο δεν είχε αντίρρηση ενώ, παρόλο που ήταν συνταξιούχος ολοκλήρωσε τη θητεία του στο Διοικητικό Συμβούλιο όπως προβλέποταν από τις διαδικασίες και το Καταστατικό.

 

Οι ενέργειές του είναι αντίθετες με το Καταστατικό του Συλλόγου και αντισυναδελφικές. Το γεγονός ότι φτάνει, ο ίδιος, να απειλεί με παρέμβαση εισαγγελέα φέρνει στο μυαλό άλλες, «αλήστου μνήμης», εποχές, προσπαθώντας να εμποδίσει την ομαλή λειτουργία του Συλλόγου και τη διενέργεια των αρχαιρεσιών του. Αν πραγματικά τον ενδιέφερε η ανάπτυξη του κινήματος θα μπορούσε με τη σημερινή του ιδιότητα να οργανωθεί σε σωματείο συνταξιούχων. Κάτι τέτοιοι συνδικαλιστές συκοφαντούν το εργατικό κίνημα και δίνουν άλλοθι στην κυβέρνηση που έρχεται να κάνει νόμο τις απαιτήσεις του κεφαλαίου για τον περιορισμό της δράσης των σωματείων, με το νέο συνδικαλιστικό νόμο, δήθεν για τη βελτίωση της λειτουργίας τους.

 

Ιδιαίτερη εντύπωση προξενεί ο ρόλος «υπερασπιστή» του, που ανέλαβε ο Ν. Σταματέλος, απαιτώντας και ο ίδιος, να δοθούν στον Γ. Καρτάνο βεβαίωση διαγραφής από το σωματείο(!) και όλα έγγραφα που ζητούσε. Τόσα χρόνια πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου και μέλος του Συλλόγου, δεν γνώριζε ότι οι συνταξιούχοι δεν μπορούν να είναι μέλη σε σωματεία εργαζομένων αλλά οργανώνονται σε σωματεία συνταξιούχων;

 

Η παράταξη που συγκρότησαν πρόσφατα αυτοί οι συνδικαλιστές, το «Ενωτικό Αγωνιστικό Μέτωπο» όπως το αποκαλούν, σταθερά στρέφεται ενάντια στη δράση του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας- Βόνιτσας και στην ταξική Διοίκησή του, από τη στιγμή που εμφανίστηκε. Τώρα φτάνουν στο σημείο να στραφούν ενάντια στο Καταστατικό του Συλλόγου Ιδ. Υπαλλήλων. Οι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές έχουν ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τους ανθρώπους της εργοδοσίας, αν κρίνουμε από τις τοποθετήσεις τους στο περασμένο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου όπου «διαφήμιζαν» τις ενέργειες γνωστών εργοδοτικών συνδικαλιστών και επιχειρηματολογούσαν υπέρ τους. Έχουν υιοθετήσει πλήρως την επιχειρηματολογία της ΓΣΕΕ στη συκοφάντηση των ταξικών δυνάμεων, του ΠΑΜΕ και των σωματείων που συσπειρώνονται σε αυτό. Χρεώνουν στο ΠΑΜΕ και στα ταξικά σωματεία όλη την υποχώρηση του κινήματος και αφήνουν στο απυρόβλητο τις παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, και τις παραφυάδες τους, την ίδια στιγμή που δεν έχουν πατήσει το πόδι τους σε κανένα χώρο δουλειάς.

Τους ενοχλεί η στήριξη που παρέχουν οι ταξικές Διοικήσεις του Συλλόγου και του Εργατικού Κέντρου σε εργαζόμενους κόντρα στην εργοδοσία; Τους ενοχλεί η ενότητα των εργαζομένων κόντρα στο κεφάλαιο και το κράτος τους; Αν κρίνουμε από τη σύμπλευσή τους με τη ΓΣΕΕ, βασικό συνομιλητή και εταίρο της κυβέρνησης και των μεγαλοεπιχειρηματιών, που γίνεται «πλυντήριο» για τις κυβερνητικές ευθύνες κάθε φορά και παζαρεύει πόσα θα χάσουν οι εργαζόμενοι καταλαβαίνει κανείς γιατί επιτίθενται στο ΠΑΜΕ και στα ταξικά σωματεία.

Η προσφορά τους στην οργάνωση των αγώνων απέναντι στην πολιτική κυβέρνησης- ΕΕ- κεφαλαίου ήταν να συκοφαντούν τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ που προσπαθούσαν να μαζικοποιήσουν τις κινητοποιήσεις και να μιλάνε για αναποτελεσματικούς αγώνες και για απεργίες «ντουφεκιές στον αέρα». Και όλα αυτά προσπαθώντας να παραμυθιάσουν με συνθήματα “αγώνων ενάντια στα μνημόνια” κλπ.

 

Αποφασιστική απάντηση πρέπει να δόσουν οι εργαζόμενοι σε αυτές τις πρακτικές που είναι εντελώς ξένες με το εργατικό κίνημα. Καλούμε τα σωματεία να καταδικάσουν τέτοιες ενέργειες. Ο αγώνας των εργαζομένων για την καλυτέρευση της ζωής μας, δεν έχει καμία σχέση με τέτοιες πρακτικές. Οι εργαζόμενοι πρέπει να καταδικάσουν και αυτούς τους συνδικαλιστές οι οποίοι προσπαθούν χρησιμοποιώντας τέτοιες μεθόδους να προκαλέσουν προβλήματα στη λειτουργία των σωματείων. Κάθε τίμιος εργάτης, κάθε τίμιος συνδικαλιστής που προσέβλεπε σε αυτές τις παρατάξεις μέχρι και σήμερα πρέπει να διαχωρίσει τη θέση του, να τους γυρίσει την πλάτη. Να στηρίξει την προσπάθεια για συνέχεια στην αγωνιστική – ταξική πορεία στο Εργατικό Κέντρο και το Σύλλογο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και την αντιστοίχισή τους στο ύψος των απαιτήσεων του αγώνα.

 

Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου να εμπιστευθούν τους συνδικαλιστές εκείνους που βρίσκονταν σταθερά μέσα στους χώρους δουλειάς που ήταν και είναι στήριγμα για τον κάθε εργαζόμενο στηρίζοντας το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ στις εκλογές του Συλλόγου, που θα πραγματοποιηθούν Παρασκευή 23/6 1μμ- 8μμ, Σάββατο 24/6 12μμ- 7μμ και Δευτέρα 26/6 1μμ- 8μμ.

Λευκάδα, 17-6-2017