Χωρίς σκάφος του Δήμου μέχρι τον Οκτώβρη (και βλέπουμε…)!

Όπως αναγγέλθηκε στο χτεσινό ΔΣ από τον κο δήμαρχο, το σκάφος του Δήμου το οποίο βρίσκεται στο ναυπηγείο εδώ και έναν μήνα, δεν πρόκειται επουδενί να παραδοθεί μέσα στον Ιούλιο, όπως είχε υπολογίσει η δημοτική αρχή! Κι αυτό διότι εμφανίζει μια σειρά προβλημάτων -σύμφωνα με τους τεχνικούς η συντήρηση των τελυταίων ετών ήταν «ως μη γενόμενη», όπως έγραφαν στην επιστολή τους!-, η δε αποκατάστασή του δεν προβλέπεται να ολοκληρωθεί πριν από τον Οκτώβρη, στην καλύτερη περίπτωση. Ο αρχικός προύπολογισμός για την τοποθέτηση της μηχανής ήταν 15.000 ευρώ και τώρα το ποσό εκτινάσσεται κοντά στα 50.000, αν όχι παραπάνω!

Αυτό προκάλεσε φυσικά την αντίδραση όλων των συμβούλων, η δε αντιπολίτευση εξαπέλυσε επίθεση αποδίδοντας ευθύνες στην δημοτική αρχή για ένα σκάφος που έχει κοστίσει δεκάδες χιλιάδες ευρώ (κοντά στις ογδόντα χιλιάδες με τις τελευταίες εκτιμήσεις…), ενώ δεν έχει λειτουργήσει ούτε το ένα τρίτο της θητείας της, χρονικά. Μάλιστα προτάθηκε από κάποιους με τα χρήματα αυτά, δεδομένου ότι υπάρχει η μηχανή, να αγοραστεί καινούριο σκάφος!

Η ουσία είναι ότι μεσούσης της τουριστικής περιόδου το σκάφος είναι παροπλισμένο, ο δήμος δεν έχει κάνει σύμβαση με άλλο σκάφος, οι ασθενείς μεταφέρονται με σκάφη ιδιωτών (πχ του Πάνου Κονιδάρη) ή το Λιμενικό και…ο θεός βοηθός!

Σημ ΜΤ: η φωτό είναι από παλιά συντήρηση του σκάφους, έτσι, να μην ξεχνιόμαστε.